
Húsvéti fonott kalács


Hozzávalók
Húsvéti fonott kalács
Elkészítés
Elkészítés
2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, elkeverjük. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztőt, a maradék langyos tejet, az olvasztott Ramát.
3. A tésztát alaposan kidagasztjuk.
4. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük a letakart tésztát.
5. Ha megkelt, újra átgyúrjuk, és két részre osztjuk. Mindkét részből egy-egy kalács lesz. A fonáshoz egy tipp: (Youtube: Braiding a Six Strand Challah)
6. Ramával kikent, lisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 5 percig pihentetjük.
7. Begyújtjuk a sütőt, 170-180 fokra állítjuk.
8. A kalácsot megkenjük tojássárgájával, 10 perc pihenés.
9. Újra megkenjük, majd aranysárgára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Alternatív elkészítés




Húsvéti fonott kalács
Hozzávalók
Húsvéti fonott kalács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, elkeverjük. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztőt, a maradék langyos tejet, az olvasztott Ramát.
3. A tésztát alaposan kidagasztjuk.
4. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük a letakart tésztát.
5. Ha megkelt, újra átgyúrjuk, és két részre osztjuk. Mindkét részből egy-egy kalács lesz. A fonáshoz egy tipp: (Youtube: Braiding a Six Strand Challah)
6. Ramával kikent, lisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 5 percig pihentetjük.
7. Begyújtjuk a sütőt, 170-180 fokra állítjuk.
8. A kalácsot megkenjük tojássárgájával, 10 perc pihenés.
9. Újra megkenjük, majd aranysárgára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?