Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti kalács

70 dkg BL-55 simaliszt
10 dkg cukor
2 tojás
1,5 dl tej
2,5 dl natúr joghurt
3 ek. levendulaszirup
0,5 db citrom leve és reszelt héja
10 dkg vaj
15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (áfonya, sárgabarack, mazsola)
2,5 dkg élesztő
csipet só

Díszítéshez:

1 marék mandula szelet
2 ek jégcukor
cukor tojásdrazsé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tészta dagasztása, kelesztése.

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és felfuttatjuk.
Hozzákeverjük a joghurtot, két tojássárgáját, egy fehérjét, a megolvasztott vajat (nekem a fele kacsazsír volt), citrom levét, héját, levendulaszirupot és a lisztet, sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, végül hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket, és letakarva langyos helyen kelesztjük egy órán keresztül.
Ha megkelt, 9 részre osztjuk, vékony hurkává sodorjuk őket. 8 zsinórből kalácsot fonunk. A kilencediket újra 4 felé vesszük, ceruzányira kisodorjuk, ebből majd masnit készítünk.
Egy ovális, vagy kerek formába fektetjük a tésztát úgy, hogy a négy vékony zsinórt tesszük bele négy oldalon elosztva, rá a fonatot, majd felül megkötjük a masnikat.
A masnik mellé 1-1 kis sütőformát (3 cm átmérőjűt) megolajozva a tésztába nyomunk, és megtöltünk szárazbabbal, hogy a kelő tészta ne tudja kinyomni, ide kerülnek majd a tojások.
Újra kelesztjük a tésztát. Tetejét lekenjük a maradék tojásfehérje és 1 ek. levendulaszirup keverékével, megszórjuk jégcukorral és mandulaszeletekkel.
Ha megkelt, előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük.

Tálalás

Folpackban több napig is.
Húsvéti kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!