Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Az első piskótához:

5 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
pici narancs ételfesték (ha nincs akkor citrom és piros színből keverjük ki)

A második kakaós piskótához:

7 db tojás
17 dkg liszt
17 dkg cukor

A díszítés:

fél tábla csoki lereszelve
fondant vagy Dr. Oetker Marcipán massza (ebből készültek a levelek)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítjük a narancsszínű piskótát, ebből lesznek a répák. A tojássárgáját kikeverjük fehéredésig a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk. Majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy, hogy nehogy összetörjük a habot.
Tegyük hozzá az ételfestéket, majd keverjük, amíg a megfelelő színt éri el, ha kell, adjunk még hozzá picit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Ha kész, lehúzzuk róla a sütőpapírt és répa mintákat vágunk belőle.
(Én papírsablonnal csináltam.) Akkora magasságút, ami a téglalap alakú formám magassága, picit sem magasabbat.
Ha ez megvan, a sütőforma közepére tesszük a répákat úgy, hogy a felső szélesebbik része legyen alul, és felülre kerüljön a répa csúcsa. Ha nem teflonos a sütőformánk, akkor vajazzuk, majd lisztezzük ki a formát, vagy béleljük sütőpapírral.
Elkészítjük a kakaós piskótát. Az elkészítési mód, mint az előzőnél, csak nem narancsszínű festékkel színezzük, hanem kakaóporral.
Beleöntjük a tésztát a formába, mind a két oldalra egyformán, a végén én a közepére öntöttem, így egyformán oszlott szét a massza.
180 fokon 25-30 percig, tűpróbáig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, amíg hűl, addig elkészítjük a leveleket. 3 méretben készülnek.
Szívformával szaggattam és a kezemmel formáztam, majd késsel meghúztam, hogy eres legyen.
Kistányéron a hűtőben hagyjuk kicsit megkeményedni, úgy könnyebb összetenni egy csokorba.
Ha kihűlt a süteményünk, akkor tálra tesszük úgy, hogy ami alul volt a formában az kerül most felülre.
Erre öntjük a felolvasztott csokoládémázat, majd ha kicsit megszikkadt, nem folyik már, akkor a reszelt csokival megszórjuk a tetejét.
Rátesszük fogpiszkálóra szúrva a levélcsokrokat.
Húsvéti torta Húsvéti torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!