Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti túrós pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
2 db tojássárgája
2 db tojásfehérje (a süti tetejére)
csipet só
1citrom reszelt héja

Túrókrém:

1 kg túró
6 db tojássárgája
6 db tojásfehérje (habbá verjük)
20 dkg kristálycukor
1,5 dl tejföl
6 ek. búzadara
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hűtőben pihentetjük. Elkészítjük a túró krémet, hozzávalókat összekeverjük. A tésztát elosztjuk, 2/3 és 1/3 arányban, gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, belenyújtjuk a 2/3 tésztát-erre túrókrém-tészta 1/3 része. Tetejét tojásfehérjével bekenjük, légkeveréses sütőben 200 fokon 10 percig, aztán 150 fokon 25 percig süssük, tetejét porcukorral szórhatjuk meg.

Tálalás

8 adag
Húsvéti túrós pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!