Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isler

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

70 dkg finomliszt
28 dkg zsír
2 db tojás
28 dkg porcukor
1 kk fahéj
Kicsi tej az összegyúráshoz

Tészta összeragasztásához:

Szilvalekvár

Sütemény bevonó:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk kicsi tejjel linzer tészta keménységűre.
Kb. 0.5 cm vastagságúra nyújtjuk,
majd korongokat szaggatunk belőle.
150 fokos sütőben megsütjük .
Ha kihűltek a kis korongok , lekvárral összeragasztunk 1-1-et.
Majd a felolvasztott tortabevonóba mártjuk.
Másnap fogyasztható.
Jó étvágyat!

Alternatív elkészítés

A tortabevonóba ha kicsi étolajat teszünk fényesebb lesz a csokoládé a süteményen.
Isler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!