Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isteni szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Isteni szelet

30 dkg cukor
4 db tojás
8 evőkanál víz
20 dkg liszt
5 dkg darált dió

A krémhez:

3 dl tej
20 dkg Rama
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
3 evőkanál rum

A tetejére:

4 db tojásfehérjéből hab
20 dkg cukor

díszítésnek:

csokireszelék
vagy készen kapott csokoládéforgácsok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőtepsi mérete 25 x 37-es, papírral bélelni.

Elkészítés

A 30 dkg cukrot a 4 tojássárgával a vízzel jó habosra felverjük, amit géppel könnyebb. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tojás felvert habját. Kétfelé vesszük. Az egyikbe 5 dkg darált diót keverünk, de óvatosan, hogy össze ne törjük a habot, a másik sima piskóta marad, és a tepsi aljára ez kerül, majd erre öntjük a diós piskótát. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejjel vaníliás cukorral felfőzzük. 20 dkg vajat a cukorral kikeverünk, majd a diót, rumot a kihűlt pudinghoz adjuk. Sima krémet keverünk ki belőle, és ezt kenjük a kihűlt tésztára. A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőzön kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. Reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Tálalás

4 személyre

Tárolás

Hűtőben.
Isteni szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!