
Japàn piskóta


Hozzávalók
Tèszta:
3 tojàs
5 dkg cukor
5 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dkg tej
1 csipet só
1/2 vanìlia rúd
Elkészítés
Előkészítés
10×23 cm kenyèrsütő formàt vagy 22 cm kerek formàt kibèlelünk sütőpapìrral.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.
Tèszta elkèszìtèse
A vajat tejet melegìtsük fel, mikor a vaj fele màr elolvadt vegyük le a tűzről ès keverjük el benne a vanìliarúd kikapart belsejèt , majd a lisztet is keverjük el benne. Egy sűrű masszàt kapunk, hagyjuk hűlni.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.
Sütès
150 C fokra előmelegìtett sütőben 40 percig süssük a piskótàt.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.
Alternatív elkészítés
Nagyon puha levegős piskóta, tölthető lekvàrral, krèmmel.


Kedvencnek jelölöm

Japàn piskóta
Hozzávalók
Tèszta:
3 tojàs
5 dkg cukor
5 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dkg tej
1 csipet só
1/2 vanìlia rúd
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés
10×23 cm kenyèrsütő formàt vagy 22 cm kerek formàt kibèlelünk sütőpapìrral.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.
Tèszta elkèszìtèse
A vajat tejet melegìtsük fel, mikor a vaj fele màr elolvadt vegyük le a tűzről ès keverjük el benne a vanìliarúd kikapart belsejèt , majd a lisztet is keverjük el benne. Egy sűrű masszàt kapunk, hagyjuk hűlni.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.
Sütès
150 C fokra előmelegìtett sütőben 40 percig süssük a piskótàt.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.
Alternatív elkészítés
Nagyon puha levegős piskóta, tölthető lekvàrral, krèmmel.


Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?