Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Japàn piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

3 tojàs
5 dkg cukor
5 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dkg tej
1 csipet só
1/2 vanìlia rúd
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

10×23 cm kenyèrsütő formàt vagy 22 cm kerek formàt kibèlelünk sütőpapìrral.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.

Tèszta elkèszìtèse

A vajat tejet melegìtsük fel, mikor a vaj fele màr elolvadt vegyük le a tűzről ès keverjük el benne a vanìliarúd kikapart belsejèt , majd a lisztet is keverjük el benne. Egy sűrű masszàt kapunk, hagyjuk hűlni.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.

Sütès

150 C fokra előmelegìtett sütőben 40 percig süssük a piskótàt.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.

Alternatív elkészítés

Nagyon puha levegős piskóta, tölthető lekvàrral, krèmmel.
Japàn piskóta Japàn piskóta

Hozzászólások

nikikoletta@gmail.com
Nikol
Dátum 2020. May. 28. 13:19
Puha , lègies piskóta
huntieva@yahoo.com
gazdasszony
Dátum 2021. February. 11. 09:08
Megtetszett ez a recept , ki próbálom :-)

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!