Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Japàn piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

3 tojàs
5 dkg cukor
5 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dkg tej
1 csipet só
1/2 vanìlia rúd
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

10×23 cm kenyèrsütő formàt vagy 22 cm kerek formàt kibèlelünk sütőpapìrral.
Ne hasznàljunk kapcsos nyitható formàt. Legalàbb 6-7 cm magas legyen .Nekem szilikon sütőforma van .
Kèszìtsünk elő egy nagyobb tepsit amiben elfèr az előző forma.

Tèszta elkèszìtèse

A vajat tejet melegìtsük fel, mikor a vaj fele màr elolvadt vegyük le a tűzről ès keverjük el benne a vanìliarúd kikapart belsejèt , majd a lisztet is keverjük el benne. Egy sűrű masszàt kapunk, hagyjuk hűlni.
A tojàsokat vàlasszuk szèt , a sàrgàjàt keverjük a lisztes masszàhoz.
A tojàsok fehèrjèt egy csipet sóval verjük kemèny habbà adjuk hozzà a cukrot verjük tovàbb a fehèrjèt mìg fènyes lesz ès a cukor elolvad ( nem szemcsès)
A lisztes masszàhoz 3 rèszletben keverjük hozzà a fehèrjehabot.
Az utolsó adagot nagyon lazàn forgassuk bele, öntsük a tèsztàt a sütőpapìrral bèlelt kenyèrsütő formàba. Tegyük a nagyobb tepsibe ès forró vìzzel töltsük meg a tepsit úgy hogy a benne lèvő forma felèig èrjen a vìz.Ìgy tegyük a sütőbe.

Sütès

150 C fokra előmelegìtett sütőben 40 percig süssük a piskótàt.
15 percig hagyjuk a formàban hűlni majd vegyük ki ès ràcson hűtjük tovàbb.

Alternatív elkészítés

Nagyon puha levegős piskóta, tölthető lekvàrral, krèmmel.
Japàn piskóta Japàn piskóta

Hozzászólások

nikikoletta@gmail.com
Nikol
Dátum 2020. May. 28. 13:19
Puha , lègies piskóta
huntieva@yahoo.com
gazdasszony
Dátum 2021. February. 11. 09:08
Megtetszett ez a recept , ki próbálom :-)

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!