Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos ropi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Joghurtos ropi

20 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj vagy margarin
1,5 dl natúr joghurt
1 csapott teáskanál só

Tetejére:

1 tojás
durva szemű só
reszelt sajt
szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint, hozzáadjuk a joghurtot és jó sima tésztává gyúrjuk. Hűtőbe téve pihentetjük. Minél tovább áll annál finomabb. Belisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk durva szemű sóval, reszelt sajttal és szezámmaggal. Vékony rudakra vágva, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőbe téve 15-20percig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
Joghurtos ropi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!