Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós - birsalmasajtos muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós - birsalmasajtos muffin

25 dkg liszt
10 dkg cukor
2 tojás
1 dl olaj
3 dl tej
birsalmasajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A papír sütőformákat a muffin sütőforma mélyedéseibe helyezzük. A birsalmasajtot kb. 1×1 cm-es kockákra vágjuk.

Elkészítés

A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojásokat felverjük a cukorral, olajjal és a tejjel, majd lazán beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, csak a forma 2/3-áig. Minden tészta tetejére 1 birsalmakockát teszünk. 15-20 perc alatt megsütjük.

Tálalás

A tésztamennyiségből 12 db muffin lesz.

Alternatív elkészítés

Birsalmasajt helyett kedvünk szerint tehetünk bele levétől lecsepegtetett meggybefőttet, mazsolát, szőlőt, csokit, stb.
Kakaós - birsalmasajtos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!