Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós buborék kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Kelt tészta:

1 dl tej
3 ek. tejföl
2,5 dkg élesztő
25 dkg liszt
3 ek. cukor
1 tojássárgája
citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg lágy margarin

Töltelék:

cukrozott kakaó

Kenéshez:

tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
Majd az összes többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát dagasztunk.(Én kenyérsütőgépben csináltam, és abban is kelesztettem).
Hagyjuk kétszeresére kelni.
Ha megkelt, vékonyra (kb. félujjnyira) kinyújtjuk. 5x5 cm-es kockákra felvágjuk. Érdemes egyforma nagyságúra vágni, mert annál esztétikusabb lesz.
Mindegyik közepére egy kk. cukrozott kakaót teszünk. Majd gombócokat formálunk belőlük.
Egy püspökkenyér formát kivajazunk, lisztezünk. A gombócokat egy picit csúsztatva belehelyezzük. Majd a következő sort úgy rakjuk le, hogy ne az alatta lévőre, hanem kettő közepére kerüljenek a gombócok.
Tojássárgájával megkenjük, majd letakarva langyos helyen hagyjuk kelni.
Ha megkelt, először erős fokozaton, majd visszavesszük a hőfokot, szép barnára sütjük.

Alternatív elkészítés

Ha nagyon gyorsan pirulna, érdemes letakarni alufóliával. Megcsinálhatjuk más töltelékkel is. Én ma mákkal fogom. Más oldalakon láttam olyat, hogy kakaós, túrós és mákos töltelék volt vegyesen. Készíthetjük más formába is, akár kuglófformába. Érdemes tényleg egyforma golyókat csinálni, mert úgy szép. Mint ahogy a képen is látszik, az enyémek nem egyformák. Ezért nem lett olyan szép.
Kakaós buborék kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
83 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!