Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós buborék kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt tészta:

1 dl tej
3 ek. tejföl
2,5 dkg élesztő
25 dkg liszt
3 ek. cukor
1 tojássárgája
citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg lágy margarin

Töltelék:

cukrozott kakaó

Kenéshez:

tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
Majd az összes többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát dagasztunk.(Én kenyérsütőgépben csináltam, és abban is kelesztettem).
Hagyjuk kétszeresére kelni.
Ha megkelt, vékonyra (kb. félujjnyira) kinyújtjuk. 5x5 cm-es kockákra felvágjuk. Érdemes egyforma nagyságúra vágni, mert annál esztétikusabb lesz.
Mindegyik közepére egy kk. cukrozott kakaót teszünk. Majd gombócokat formálunk belőlük.
Egy püspökkenyér formát kivajazunk, lisztezünk. A gombócokat egy picit csúsztatva belehelyezzük. Majd a következő sort úgy rakjuk le, hogy ne az alatta lévőre, hanem kettő közepére kerüljenek a gombócok.
Tojássárgájával megkenjük, majd letakarva langyos helyen hagyjuk kelni.
Ha megkelt, először erős fokozaton, majd visszavesszük a hőfokot, szép barnára sütjük.

Alternatív elkészítés

Ha nagyon gyorsan pirulna, érdemes letakarni alufóliával. Megcsinálhatjuk más töltelékkel is. Én ma mákkal fogom. Más oldalakon láttam olyat, hogy kakaós, túrós és mákos töltelék volt vegyesen. Készíthetjük más formába is, akár kuglófformába. Érdemes tényleg egyforma golyókat csinálni, mert úgy szép. Mint ahogy a képen is látszik, az enyémek nem egyformák. Ezért nem lett olyan szép.
Kakaós buborék kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!