Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós buborék kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt tészta:

1 dl tej
3 ek. tejföl
2,5 dkg élesztő
25 dkg liszt
3 ek. cukor
1 tojássárgája
citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg lágy margarin

Töltelék:

cukrozott kakaó

Kenéshez:

tojássárgája

Elkészítés

A Kakaós buborék kalács elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
Majd az összes többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát dagasztunk.(Én kenyérsütőgépben csináltam, és abban is kelesztettem).
Hagyjuk kétszeresére kelni.
Ha megkelt, vékonyra (kb. félujjnyira) kinyújtjuk. 5x5 cm-es kockákra felvágjuk. Érdemes egyforma nagyságúra vágni, mert annál esztétikusabb lesz.
Mindegyik közepére egy kk. cukrozott kakaót teszünk. Majd gombócokat formálunk belőlük.
Egy püspökkenyér formát kivajazunk, lisztezünk. A gombócokat egy picit csúsztatva belehelyezzük. Majd a következő sort úgy rakjuk le, hogy ne az alatta lévőre, hanem kettő közepére kerüljenek a gombócok.
Tojássárgájával megkenjük, majd letakarva langyos helyen hagyjuk kelni.
Ha megkelt, először erős fokozaton, majd visszavesszük a hőfokot, szép barnára sütjük.

Alternatív elkészítés

Ha nagyon gyorsan pirulna, érdemes letakarni alufóliával. Megcsinálhatjuk más töltelékkel is. Én ma mákkal fogom. Más oldalakon láttam olyat, hogy kakaós, túrós és mákos töltelék volt vegyesen. Készíthetjük más formába is, akár kuglófformába. Érdemes tényleg egyforma golyókat csinálni, mert úgy szép. Mint ahogy a képen is látszik, az enyémek nem egyformák. Ezért nem lett olyan szép.
Kakaós buborék kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
0 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
0 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!