Kakaós csiga
Hozzávalók
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Rama
2 tojás
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
2 dl tej
csipet só
Töltelék:
cukrozott kakaópor
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt a tejjel és kis cukorral felfuttatjuk, majd alaposan összegyúrjuk a többi alapanyaggal.
Kb. 2 órát hagyjuk kelni.
Ha megkelt, viszonylag vékonyra nyújtjuk, megkenjük a cukros kakaóval, felcsavarjuk, majd felszeleteljük.
A szeleteket tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
Kb. 2 órát hagyjuk kelni.
Ha megkelt, viszonylag vékonyra nyújtjuk, megkenjük a cukros kakaóval, felcsavarjuk, majd felszeleteljük.
A szeleteket tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
Kedvencnek jelölöm
Kakaós csiga
Hozzávalók
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Rama
2 tojás
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
2 dl tej
csipet só
Töltelék:
cukrozott kakaópor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt a tejjel és kis cukorral felfuttatjuk, majd alaposan összegyúrjuk a többi alapanyaggal.
Kb. 2 órát hagyjuk kelni.
Ha megkelt, viszonylag vékonyra nyújtjuk, megkenjük a cukros kakaóval, felcsavarjuk, majd felszeleteljük.
A szeleteket tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
Kb. 2 órát hagyjuk kelni.
Ha megkelt, viszonylag vékonyra nyújtjuk, megkenjük a cukros kakaóval, felcsavarjuk, majd felszeleteljük.
A szeleteket tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?