Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós csiga naranccsal és mandulával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g mandula
50 g vaj vagy margarin
60 g cukor

Kenéshez:

5 evőkanál narancslekvár

Díszítéshez:

darabolt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd durvára daráljuk. A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük.

A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.

Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot, a kakaóport és a citromhéjat összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Megszórjuk a mandulával is. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A csigákat a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb .20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kenés:
A narancslekvárt folyékonyra melegítjük. A kisült csigákat forrón, ecset segítségével átkenjük a lekvárral. Ezután a csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A kihűlt csigákat darabolt mandulával megszórva tálaljuk.

Tipp:

Narancslekvár helyett baracklekvárral is átkenhetjük a csigákat.
Kakaós csiga naranccsal és mandulával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!