Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
80 g lágy vaj vagy margarin
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
25 g friss élesztő
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g vaj vagy margarin
60 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Mázhoz:

80 g mascarpone
40 g porcukor
30 g lágy vaj
50 ml tej

Elkészítés

A Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés:

Tészta:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a lágy, kis kockákra vágott vajat vagy margarint, a cukorból 40 grammot, a tojást és a sót. Közben a tejet meglangyosítjuk, beletesszük a maradék cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hagyjuk felfutni. A többi hozzávalóhoz adjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.

Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot, a kakaóport és a fahéjat összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A csigákat a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A mascarponét konyhai robotgéppel (habverővel) kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a lágy vajjal. Hozzáöntjük a tejet, simára keverjük. A mázat a csigákra csorgatjuk.

Tipp:

A mázat a még meleg csigákra is rácsorgathatjuk.
Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!