Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
80 g lágy vaj vagy margarin
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
25 g friss élesztő
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g vaj vagy margarin
60 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Mázhoz:

80 g mascarpone
40 g porcukor
30 g lágy vaj
50 ml tej

A Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés:

Tészta:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a lágy, kis kockákra vágott vajat vagy margarint, a cukorból 40 grammot, a tojást és a sót. Közben a tejet meglangyosítjuk, beletesszük a maradék cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hagyjuk felfutni. A többi hozzávalóhoz adjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.

Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot, a kakaóport és a fahéjat összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A csigákat a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A mascarponét konyhai robotgéppel (habverővel) kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a lágy vajjal. Hozzáöntjük a tejet, simára keverjük. A mázat a csigákra csorgatjuk.

Tipp:

A mázat a még meleg csigákra is rácsorgathatjuk.
Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!