Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos batyu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 9 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

9 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
1 csipet só

Töltelékhez:

350 ml tej
60 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztához a tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Töltelék:
A pudingport és a cukrot kb. 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Ezután a pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A lágy vajat vagy margarint a pudinghoz adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Ezután az így kapott krémet 9 egyenlő részre osztjuk.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd egy kb. 36x36 cm méretű téglalapra kinyújtjuk, és 9 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy adag tölteléket, majd a tészta négy sarkát átlósan egymásra hajtjuk. Hajtogatás közben a sarkokat lekenjük felvert tojással. A batyukat az előkészített tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket is lekenjük felvert tojással, és meleg helyen további 10-15 percet kelesztjük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a batyukat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-27 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit rácsra téve a batyukat hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp:

Más ízesítésű pudingból (pl. csokoládé, puncs, eper) is elkészíthetjük a tölteléket.
Pudingos batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!