Pudingos batyu
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
80 g vaj vagy margarin
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
1 csipet só
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
350 ml tej
60 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztához a tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
A pudingport és a cukrot kb. 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Ezután a pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A lágy vajat vagy margarint a pudinghoz adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Ezután az így kapott krémet 9 egyenlő részre osztjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd egy kb. 36x36 cm méretű téglalapra kinyújtjuk, és 9 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy adag tölteléket, majd a tészta négy sarkát átlósan egymásra hajtjuk. Hajtogatás közben a sarkokat lekenjük felvert tojással. A batyukat az előkészített tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket is lekenjük felvert tojással, és meleg helyen további 10-15 percet kelesztjük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a batyukat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve a batyukat hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A lisztet keverőtálba tesszük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
A pudingport és a cukrot kb. 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Ezután a pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A lágy vajat vagy margarint a pudinghoz adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Ezután az így kapott krémet 9 egyenlő részre osztjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd egy kb. 36x36 cm méretű téglalapra kinyújtjuk, és 9 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy adag tölteléket, majd a tészta négy sarkát átlósan egymásra hajtjuk. Hajtogatás közben a sarkokat lekenjük felvert tojással. A batyukat az előkészített tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket is lekenjük felvert tojással, és meleg helyen további 10-15 percet kelesztjük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a batyukat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve a batyukat hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Más ízesítésű pudingból (pl. csokoládé, puncs, eper) is elkészíthetjük a tölteléket.
Kedvencnek jelölöm
Pudingos batyu
Hozzávalók
9 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
80 g vaj vagy margarin
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
1 csipet só
Töltelékhez:
350 ml tej
60 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztához a tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
A pudingport és a cukrot kb. 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Ezután a pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A lágy vajat vagy margarint a pudinghoz adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Ezután az így kapott krémet 9 egyenlő részre osztjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd egy kb. 36x36 cm méretű téglalapra kinyújtjuk, és 9 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy adag tölteléket, majd a tészta négy sarkát átlósan egymásra hajtjuk. Hajtogatás közben a sarkokat lekenjük felvert tojással. A batyukat az előkészített tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket is lekenjük felvert tojással, és meleg helyen további 10-15 percet kelesztjük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a batyukat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve a batyukat hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A lisztet keverőtálba tesszük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
A pudingport és a cukrot kb. 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Ezután a pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A lágy vajat vagy margarint a pudinghoz adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Ezután az így kapott krémet 9 egyenlő részre osztjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd egy kb. 36x36 cm méretű téglalapra kinyújtjuk, és 9 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy adag tölteléket, majd a tészta négy sarkát átlósan egymásra hajtjuk. Hajtogatás közben a sarkokat lekenjük felvert tojással. A batyukat az előkészített tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket is lekenjük felvert tojással, és meleg helyen további 10-15 percet kelesztjük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a batyukat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-27 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve a batyukat hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Más ízesítésű pudingból (pl. csokoládé, puncs, eper) is elkészíthetjük a tölteléket.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?