Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós pudingos szívek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 egész tojás
11 ek olaj
11 ek cukor
15 ek liszt
1 tk szódabikarbóna
2,5 dl tej

Tepsi kenéshez:

margarin
liszt

Pudinghoz:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding tejszínízű
3 ek cukor
4 dl tej
5 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük.
A tepsit kikenjük, lisztezzük.

Elkészítés

A tojást a cukorral, az olajjal alaposan elkeverjük.
Egy másik tálban a liszthez adjuk a szódabikarbónát, a kakaót.
A két részt összeforgatjuk.
Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet.
Az előkészített tepsibe öntjük a masszát és kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Közben megfőzzük a pudingot a cukorral és a tejjel, ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint.
A tepsiben kihűlt tésztából egy szív alakú formával kiszaggatjuk a sütiket.
Megkenjük a tetejüket a pudinggal.

Tálalás

Díszíthető tortadarával.
Nekem 18 db szív lett ebből a mennyiségből.

Alternatív elkészítés

A süti nagyon hamar elfogy, érdemes több adagot készíteni belőle :-)
Kakaós pudingos szívek Kakaós pudingos szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!