Kalács
Hozzávalók
Kalács
70 dkg liszt
1/2 élesztő
4,5 dl tej
2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg rama
Elkészítés
Elkészítés
A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, az olvasztott vajat, és a cukrot. Ezt összekeverjük, majd felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt elkezdjük dagasztani, addig míg sima, egynemű nem lesz. Fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Sütés előtt a kalácsot tojás fehérjével megkenjük.
180 C fokon kb. 20-30 percig sütjük.
Még forrón átkenjük a kalács tetejét sziruppal (langyos víz és kristálycukor).
Sütés előtt a kalácsot tojás fehérjével megkenjük.
180 C fokon kb. 20-30 percig sütjük.
Még forrón átkenjük a kalács tetejét sziruppal (langyos víz és kristálycukor).
Alternatív elkészítés
Ízlés szerint mazsolát vagy kakaóport is lehet bele tenni.
Kedvencnek jelölöm
Kalács
Hozzávalók
Kalács
70 dkg liszt
1/2 élesztő
4,5 dl tej
2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg rama
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, az olvasztott vajat, és a cukrot. Ezt összekeverjük, majd felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt elkezdjük dagasztani, addig míg sima, egynemű nem lesz. Fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Sütés előtt a kalácsot tojás fehérjével megkenjük.
180 C fokon kb. 20-30 percig sütjük.
Még forrón átkenjük a kalács tetejét sziruppal (langyos víz és kristálycukor).
Sütés előtt a kalácsot tojás fehérjével megkenjük.
180 C fokon kb. 20-30 percig sütjük.
Még forrón átkenjük a kalács tetejét sziruppal (langyos víz és kristálycukor).
Alternatív elkészítés
Ízlés szerint mazsolát vagy kakaóport is lehet bele tenni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?