Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kalács

1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 kiskanál rumaroma
2 tojás
0,5 liter tej
1 evőkanál kurkuma
80 db édesítő szer vagy 6 evőkanál cukor
12,5 dkg margarin
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding étcsokoládés
1 dl tej
10 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tálalás

Reggelihez vagy vacsorához tejjel isteni finom. 2 kg-os kalács lesz.

Tárolás

Fedjük be zacskóba,hogy ne száradjon ki.

Előkészítés

Egy nagy tálat készítsünk elő, valamint kiolajozott, kilisztezett tepsit.80 db édesítőszert kikészíteni, valamint megolvasztani 12,5 dkg margarint.

Elkészítés

1 bögrébe langyos tejbe,1 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Olvasszuk fel a margarint egy kis tejjel. Hagyjuk kihűlni a margarint, langyosan már beleönthetjük a tálba. Ameddig az élesztő felfut egy nagy tálba, beleöntjük az átszitált lisztet mind az egy kilót,1 csomag vaníliás cukrot, 1 kis rumaromát, 2 tojást, 0,5 liter tejet (ez a mennyiség változó, amennyit felvesz, valamint a liszt fajtájától is függ),1 evőkanál kurkumát, hogy szép sárga legyen a tészta, valamint az 80 db édesítőszert. A legvégén a langyos margarint és a felfutatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, kézzel megdagasztjuk.3 felé választjuk,1 sárga,1 puncs,1 csoki tészta lesz. A sárga tésztát betakarjuk belisztezett konyharuhába és meleg helyre tesszük, hogy megkeljen. A másik két tészta közül is egyet félre teszünk a tál mellé. A tálba maradt tésztának adunk egy kis színt. A tál szélére betesszük a 2 csomag puncs pudingot (először ezzel kezdjük, ne a csokival, hogy ne kelljen másik tálat használni.) kis tejjel, hogy rózsaszínt nyerjünk, jól beledolgozzuk a tésztába, hogy rózsaszínű legyen a tészta is, majd ezt is belisztezett konyharuhába betakarjuk, és meleg helyre tesszük a sárga tészta mellé. Utolsóként a csokoládé tésztát készítjük el. Visszatesszük, ugyanabba a tálba, amibe a puncsos volt, ugyanúgy a tál szélébe beletesszük, a 2 csomag csokoládé pudingot egy kis tejjel összekavarjuk, hogy csoki színt kapjunk, jól beledolgozzuk, hogy csokis tésztát kapjunk, belisztezett konyharuhába takarjuk és a másik két tészta mellé tesszük kelni.Kb.30-40 percig hagyjuk kelni. Ha két-háromszorosává megkelt az már jó. Mind három tésztát rúd alakúra formáljuk, a közepüket megnyomkodjuk ujjal és beleteszünk mazsolákat. Utolsó lépésként összefonjuk a tésztákat, a csokoládé legyen középen. Ezután tegyük a tepsibe, takarjuk le és hagyjuk kelni még 20 percet. Ezt követően megkenjük a tetejét tojássárgájával, majd készre sütjük, körülbelül 1 óra alatt megsül.

Alternatív elkészítés

A lisztet szitáljuk át,hogy levegősebb tésztánk legyen.
Kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!