Kalács
Hozzávalók
Kalács
1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 kiskanál rumaroma
2 tojás
0,5 liter tej
1 evőkanál kurkuma
80 db édesítő szer vagy 6 evőkanál cukor
12,5 dkg margarin
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding puncs
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding étcsokoládés
1 dl tej
10 dkg mazsola
Elkészítés
Tálalás
Reggelihez vagy vacsorához tejjel isteni finom. 2 kg-os kalács lesz.
Tárolás
Fedjük be zacskóba,hogy ne száradjon ki.
Előkészítés
Egy nagy tálat készítsünk elő, valamint kiolajozott, kilisztezett tepsit.80 db édesítőszert kikészíteni, valamint megolvasztani 12,5 dkg margarint.
Elkészítés
1 bögrébe langyos tejbe,1 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Olvasszuk fel a margarint egy kis tejjel. Hagyjuk kihűlni a margarint, langyosan már beleönthetjük a tálba. Ameddig az élesztő felfut egy nagy tálba, beleöntjük az átszitált lisztet mind az egy kilót,1 csomag vaníliás cukrot, 1 kis rumaromát, 2 tojást, 0,5 liter tejet (ez a mennyiség változó, amennyit felvesz, valamint a liszt fajtájától is függ),1 evőkanál kurkumát, hogy szép sárga legyen a tészta, valamint az 80 db édesítőszert. A legvégén a langyos margarint és a felfutatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, kézzel megdagasztjuk.3 felé választjuk,1 sárga,1 puncs,1 csoki tészta lesz. A sárga tésztát betakarjuk belisztezett konyharuhába és meleg helyre tesszük, hogy megkeljen. A másik két tészta közül is egyet félre teszünk a tál mellé. A tálba maradt tésztának adunk egy kis színt. A tál szélére betesszük a 2 csomag puncs pudingot (először ezzel kezdjük, ne a csokival, hogy ne kelljen másik tálat használni.) kis tejjel, hogy rózsaszínt nyerjünk, jól beledolgozzuk a tésztába, hogy rózsaszínű legyen a tészta is, majd ezt is belisztezett konyharuhába betakarjuk, és meleg helyre tesszük a sárga tészta mellé. Utolsóként a csokoládé tésztát készítjük el. Visszatesszük, ugyanabba a tálba, amibe a puncsos volt, ugyanúgy a tál szélébe beletesszük, a 2 csomag csokoládé pudingot egy kis tejjel összekavarjuk, hogy csoki színt kapjunk, jól beledolgozzuk, hogy csokis tésztát kapjunk, belisztezett konyharuhába takarjuk és a másik két tészta mellé tesszük kelni.Kb.30-40 percig hagyjuk kelni. Ha két-háromszorosává megkelt az már jó. Mind három tésztát rúd alakúra formáljuk, a közepüket megnyomkodjuk ujjal és beleteszünk mazsolákat. Utolsó lépésként összefonjuk a tésztákat, a csokoládé legyen középen. Ezután tegyük a tepsibe, takarjuk le és hagyjuk kelni még 20 percet. Ezt követően megkenjük a tetejét tojássárgájával, majd készre sütjük, körülbelül 1 óra alatt megsül.
Alternatív elkészítés
A lisztet szitáljuk át,hogy levegősebb tésztánk legyen.
Kedvencnek jelölöm
Kalács
Hozzávalók
Kalács
1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 kiskanál rumaroma
2 tojás
0,5 liter tej
1 evőkanál kurkuma
80 db édesítő szer vagy 6 evőkanál cukor
12,5 dkg margarin
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding puncs
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding étcsokoládés
1 dl tej
10 dkg mazsola
Elkészítés lépésről lépésre
Tálalás
Reggelihez vagy vacsorához tejjel isteni finom. 2 kg-os kalács lesz.
Tárolás
Fedjük be zacskóba,hogy ne száradjon ki.
Előkészítés
Egy nagy tálat készítsünk elő, valamint kiolajozott, kilisztezett tepsit.80 db édesítőszert kikészíteni, valamint megolvasztani 12,5 dkg margarint.
Elkészítés
1 bögrébe langyos tejbe,1 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Olvasszuk fel a margarint egy kis tejjel. Hagyjuk kihűlni a margarint, langyosan már beleönthetjük a tálba. Ameddig az élesztő felfut egy nagy tálba, beleöntjük az átszitált lisztet mind az egy kilót,1 csomag vaníliás cukrot, 1 kis rumaromát, 2 tojást, 0,5 liter tejet (ez a mennyiség változó, amennyit felvesz, valamint a liszt fajtájától is függ),1 evőkanál kurkumát, hogy szép sárga legyen a tészta, valamint az 80 db édesítőszert. A legvégén a langyos margarint és a felfutatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, kézzel megdagasztjuk.3 felé választjuk,1 sárga,1 puncs,1 csoki tészta lesz. A sárga tésztát betakarjuk belisztezett konyharuhába és meleg helyre tesszük, hogy megkeljen. A másik két tészta közül is egyet félre teszünk a tál mellé. A tálba maradt tésztának adunk egy kis színt. A tál szélére betesszük a 2 csomag puncs pudingot (először ezzel kezdjük, ne a csokival, hogy ne kelljen másik tálat használni.) kis tejjel, hogy rózsaszínt nyerjünk, jól beledolgozzuk a tésztába, hogy rózsaszínű legyen a tészta is, majd ezt is belisztezett konyharuhába betakarjuk, és meleg helyre tesszük a sárga tészta mellé. Utolsóként a csokoládé tésztát készítjük el. Visszatesszük, ugyanabba a tálba, amibe a puncsos volt, ugyanúgy a tál szélébe beletesszük, a 2 csomag csokoládé pudingot egy kis tejjel összekavarjuk, hogy csoki színt kapjunk, jól beledolgozzuk, hogy csokis tésztát kapjunk, belisztezett konyharuhába takarjuk és a másik két tészta mellé tesszük kelni.Kb.30-40 percig hagyjuk kelni. Ha két-háromszorosává megkelt az már jó. Mind három tésztát rúd alakúra formáljuk, a közepüket megnyomkodjuk ujjal és beleteszünk mazsolákat. Utolsó lépésként összefonjuk a tésztákat, a csokoládé legyen középen. Ezután tegyük a tepsibe, takarjuk le és hagyjuk kelni még 20 percet. Ezt követően megkenjük a tetejét tojássárgájával, majd készre sütjük, körülbelül 1 óra alatt megsül.
Alternatív elkészítés
A lisztet szitáljuk át,hogy levegősebb tésztánk legyen.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?