Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Káposztás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Káposztás pogácsa

0,50 dkg teljes kiörlésű liszt (lehet akármilyen lisztet használni)
1 tojássárga
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 dl tejföl
1 evőkanál só
közepes fej káposzta fele
bors
őrölt köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A káposztát legyaluljuk, kevés olajon víz hozzáadásával dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Úgy készítjük el, mint a káposztás tésztának. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A lisztet összekavarjuk a tojássárgával a tejben felfuttatott élesztővel, sóval, tejföllel és hozzátesszük a kihűlt káposztát. Fél órát meleg helyen kelesztjük. Kiserítjük és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük tojással és őrölt köménnyel megszórjuk. Forró sütőben sütjük.
Káposztás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!