Káposztás pogácsa
Hozzávalók
Káposztás pogácsa
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet sózzuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a margarint és a megkelt éleszőt. Összegyúrjuk, majd apránkénr hozzáadjuk a langyos tejfölt. Jól eldolgozzuk és meleg helyen kelesztjük.
A káposztát az olajon, kevés vízzel megpuhítjuk, majd sózzuk és borsózzuk, majd kihűtjük. A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), a kihűlt káposzta felét rásímítjuk, majd összehajtogatjuk, mint a hájastésztát és 1/4 órát pihentetjük. Kiserítjük rákenjük a káposztát, összehajtjuk és még 10 percig pihentetjük. Kiserítjük, megkenjük tojással, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és forró lerben (sütőben) pirosra sütjük.
Káposztás pogácsa
Hozzávalók
Káposztás pogácsa
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet sózzuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a margarint és a megkelt éleszőt. Összegyúrjuk, majd apránkénr hozzáadjuk a langyos tejfölt. Jól eldolgozzuk és meleg helyen kelesztjük.
A káposztát az olajon, kevés vízzel megpuhítjuk, majd sózzuk és borsózzuk, majd kihűtjük. A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), a kihűlt káposzta felét rásímítjuk, majd összehajtogatjuk, mint a hájastésztát és 1/4 órát pihentetjük. Kiserítjük rákenjük a káposztát, összehajtjuk és még 10 percig pihentetjük. Kiserítjük, megkenjük tojással, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és forró lerben (sütőben) pirosra sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?