Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Káposztás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Káposztás pogácsa

50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tk só
1 tk cukor
3 tojássárga
4 dl tejföl
4 dkg élesztő
50 dkg káposzta
kevés olaj
só és bors ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejfölt meglangyosítjuk, kiveszünk belőle 1 decit, teszünk bele 1 tk cukrot, az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet sózzuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a margarint és a megkelt éleszőt. Összegyúrjuk, majd apránkénr hozzáadjuk a langyos tejfölt. Jól eldolgozzuk és meleg helyen kelesztjük.
A káposztát az olajon, kevés vízzel megpuhítjuk, majd sózzuk és borsózzuk, majd kihűtjük. A tésztát kiserítjük (kinyújtjuk), a kihűlt káposzta felét rásímítjuk, majd összehajtogatjuk, mint a hájastésztát és 1/4 órát pihentetjük. Kiserítjük rákenjük a káposztát, összehajtjuk és még 10 percig pihentetjük. Kiserítjük, megkenjük tojással, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és forró lerben (sütőben) pirosra sütjük.
Káposztás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!