Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás, diós kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 tojás
18 dkg cukor
12 dkg cukor
2 dl víz
27 dkg liszt
5 dkg durvára vágott dió

Krém:

500 ml tejszín
8 dkg pörkölt cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A 12 dkg cukrot világosra pirítjuk és felengedjük a 2 dl vízzel és kihűtjük.
A tojás sárgáját a 18 dkg cukorral habosra keverjük és felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felengedett karamellt, majd a tojások keményre vert habját könnyedén beleforgatjuk.Sütőpapírral bélelt normál tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.Előmelegített sütőben 180 fokon szép arany színűre sütjük. Amikor kisült rácson hagyjuk kihűlni.

Elkészítés

Krém:
A cukrot világosra megpirítjuk és összetörjük. Sütőpapírra borítjuk, ha meghűlt akkor sodrófával összetörjük. A tejszínt a vaníliával kemény habbá verjük, belekeverjük az összetört karamellt. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, megtöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük pár órára.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom,olyan mint egy könnyű piskóta.Töltetlenül is kiváló sütemény kávé mellé.

Személyes megjegyzés

Aki szereti a karamellás sütiket, annak sok szeretettel ajánlom, isteni finom!
Karamellás, diós kocka Karamellás, diós kocka Karamellás, diós kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!