
Karamellás, diós kocka


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A 12 dkg cukrot világosra pirítjuk és felengedjük a 2 dl vízzel és kihűtjük.
A tojás sárgáját a 18 dkg cukorral habosra keverjük és felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felengedett karamellt, majd a tojások keményre vert habját könnyedén beleforgatjuk.Sütőpapírral bélelt normál tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.Előmelegített sütőben 180 fokon szép arany színűre sütjük. Amikor kisült rácson hagyjuk kihűlni.
Elkészítés
A cukrot világosra megpirítjuk és összetörjük. Sütőpapírra borítjuk, ha meghűlt akkor sodrófával összetörjük. A tejszínt a vaníliával kemény habbá verjük, belekeverjük az összetört karamellt. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, megtöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük pár órára.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés




Karamellás, diós kocka
Hozzávalók
Tészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 12 dkg cukrot világosra pirítjuk és felengedjük a 2 dl vízzel és kihűtjük.
A tojás sárgáját a 18 dkg cukorral habosra keverjük és felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felengedett karamellt, majd a tojások keményre vert habját könnyedén beleforgatjuk.Sütőpapírral bélelt normál tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.Előmelegített sütőben 180 fokon szép arany színűre sütjük. Amikor kisült rácson hagyjuk kihűlni.
Elkészítés
A cukrot világosra megpirítjuk és összetörjük. Sütőpapírra borítjuk, ha meghűlt akkor sodrófával összetörjük. A tejszínt a vaníliával kemény habbá verjük, belekeverjük az összetört karamellt. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, megtöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük pár órára.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?