Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávés süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kávés süti

40 dkg babapiskóta
1 tasak tejszín ízű pudingpor
1 tasak tejkaramell ízű pudingpor
1 liter tej
2,5 dl habtejszín
4-5 dl főzött kávé
ízlés szerint cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kétféle pudingporból és a tejből krémet készítek. Ízlés szerint cukrozom. A babapiskótákat kávéba mártom (vigyázva nehogy túlszívja magát). Ezután egy mély tálban elkezdem rétegezni a pudinggal. Az aljára piskóta, a tetejére puding kerül. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd elkeverek benne egy evőkanál kávét. Ezt elegyengetem a desszert tetején.2-3 órára hűtőbe teszem, ezalatt az ízek összeérnek, és a piskóta megpuhul. Tálalás előtt megszórom fahéjjal.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Kávés süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!