Kelt "rétes"
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, kivesszük magházukat, és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A mákot ledaráljuk. Egy tálba összemérjük a cukrot, morzsát, fűszereket, mákot.
A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kb. négy téglalappá osztjuk. A reszelt almát összekeverjük a mákos-cukros keverékkel, s a téglalapok hosszabbik oldalának közepére rendezzük egy csíkban. Majd a hosszabb szélek egyikét lekenjük vízzel, majd ráhajtjuk mindkét oldalát, és jól lenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak szét, majd összeillesztéssel lefelé tepsire tesszük.
Pihentetjük még legalább fél órát, letakarva. Majd 180-190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés
Kelt "rétes"
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, kivesszük magházukat, és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A mákot ledaráljuk. Egy tálba összemérjük a cukrot, morzsát, fűszereket, mákot.
A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kb. négy téglalappá osztjuk. A reszelt almát összekeverjük a mákos-cukros keverékkel, s a téglalapok hosszabbik oldalának közepére rendezzük egy csíkban. Majd a hosszabb szélek egyikét lekenjük vízzel, majd ráhajtjuk mindkét oldalát, és jól lenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak szét, majd összeillesztéssel lefelé tepsire tesszük.
Pihentetjük még legalább fél órát, letakarva. Majd 180-190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?