Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt "rétes"

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dl tej
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
2,5 dkg élesztő
0,5 dkg só
5 dkg margarin

Töltelékhez:

4-5 darab alma
5 dkg morzsa
12 dkg cukor
15 dkg darált mák
fél kk fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tejet meglangyosítjuk, kevés cukrot teszünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót kimértjük és egy megfelelően nagy tálba tesszük. Ha fölfutott az élesztő, a tálba öntjük a többi alapanyaghoz és rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, s pihenni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almákat meghámozzuk, kivesszük magházukat, és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A mákot ledaráljuk. Egy tálba összemérjük a cukrot, morzsát, fűszereket, mákot.
A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kb. négy téglalappá osztjuk. A reszelt almát összekeverjük a mákos-cukros keverékkel, s a téglalapok hosszabbik oldalának közepére rendezzük egy csíkban. Majd a hosszabb szélek egyikét lekenjük vízzel, majd ráhajtjuk mindkét oldalát, és jól lenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak szét, majd összeillesztéssel lefelé tepsire tesszük.
Pihentetjük még legalább fél órát, letakarva. Majd 180-190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Alternatív elkészítés

Kinek lehetősége van ráccsal, vagy egyéb tésztából készült dísszel szebbé teheti a tetejét.
Kelt "rétes"

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!