Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt "rétes"

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dl tej
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
2,5 dkg élesztő
0,5 dkg só
5 dkg margarin

Töltelékhez:

4-5 darab alma
5 dkg morzsa
12 dkg cukor
15 dkg darált mák
fél kk fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tejet meglangyosítjuk, kevés cukrot teszünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót kimértjük és egy megfelelően nagy tálba tesszük. Ha fölfutott az élesztő, a tálba öntjük a többi alapanyaghoz és rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, s pihenni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almákat meghámozzuk, kivesszük magházukat, és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A mákot ledaráljuk. Egy tálba összemérjük a cukrot, morzsát, fűszereket, mákot.
A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kb. négy téglalappá osztjuk. A reszelt almát összekeverjük a mákos-cukros keverékkel, s a téglalapok hosszabbik oldalának közepére rendezzük egy csíkban. Majd a hosszabb szélek egyikét lekenjük vízzel, majd ráhajtjuk mindkét oldalát, és jól lenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak szét, majd összeillesztéssel lefelé tepsire tesszük.
Pihentetjük még legalább fél órát, letakarva. Majd 180-190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Alternatív elkészítés

Kinek lehetősége van ráccsal, vagy egyéb tésztából készült dísszel szebbé teheti a tetejét.
Kelt "rétes"

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!