
Képviselőfánk csokis kalappal



Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát nagyobb átmérőjű csillagcsövű habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozhasson a tészta belsejéből.
A házi krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd habzsákba töltjük. A fánkokat a krémmel megtöltjük. A Képviselőfánk csokis kalappal sütemény díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a kihűlt fánkok tetejére csurgatjuk. A fánkokat tálalásig (min. 1 órára) hűtőszekrénybe helyezzük, hogy a sütemény tetején alaposan megdermedjen a csokimáz.


Képviselőfánk csokis kalappal
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát nagyobb átmérőjű csillagcsövű habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozhasson a tészta belsejéből.
A házi krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd habzsákba töltjük. A fánkokat a krémmel megtöltjük. A Képviselőfánk csokis kalappal sütemény díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a kihűlt fánkok tetejére csurgatjuk. A fánkokat tálalásig (min. 1 órára) hűtőszekrénybe helyezzük, hogy a sütemény tetején alaposan megdermedjen a csokimáz.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?