Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ketcup curry-vel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 darab 500 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez

200 g vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ½ kg érett paradicsom
10 g gyömbér
2 - 3 evőkanál curry
2 késhegynyi chilipehely
4 - 5 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
150 g paradicsompüré
200 ml almaecet
1 ½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt bors
1-2 késhegynyi őrölt szegfűbors
1-2 késhegynyi őrölt fahéj
1 babérlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Mossuk meg a paradicsomot, és vágjuk egyforma nagyságú darabokra. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a gyömbért.

Főzzük ki az üvegeket és a csavaros kupakokat, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Hevítsük fel az olajat egy széles serpenyőben. Pároljuk meg a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a curryt és a chilipelyhet. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és rövid ideig pirítsuk. Adjuk hozzá a paradicsomdarabokat, az ecetet és az összes többi fűszert, valamint a befőzőcukrot. Forraljuk fel az egészet, időnként megkeverve, és főzzük legalább 15 percig. Távolítsuk el a babérlevelet. Ezután pürésítsük a paradicsomot, és durva szitán passzírozzuk át. Forraljuk fel a ketchupot rövid ideig, és ízesítsük ízlés szerint.

Azonnal töltsük a ketchupot az előkészített üvegekbe, és zárjuk le szorosan a kupakkal.

Tipp:

A házi curry-ketchup elkészíthető paradicsomkonzervből is.
A házi curry ketchup hűtőben legfeljebb 3 hónapig tárolható.
Ketcup curry-vel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!