Ketcup curry-vel
Hozzávalók
200 g vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ½ kg érett paradicsom
10 g gyömbér
2 - 3 evőkanál curry
2 késhegynyi chilipehely
4 - 5 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
150 g paradicsompüré
200 ml almaecet
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
1 ½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt bors
1-2 késhegynyi őrölt szegfűbors
1-2 késhegynyi őrölt fahéj
1 babérlevél
Elkészítés
Előkészítés:
Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Mossuk meg a paradicsomot, és vágjuk egyforma nagyságú darabokra. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a gyömbért.
Főzzük ki az üvegeket és a csavaros kupakokat, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.
Főzzük ki az üvegeket és a csavaros kupakokat, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Hevítsük fel az olajat egy széles serpenyőben. Pároljuk meg a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a curryt és a chilipelyhet. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és rövid ideig pirítsuk. Adjuk hozzá a paradicsomdarabokat, az ecetet és az összes többi fűszert, valamint a befőzőcukrot. Forraljuk fel az egészet, időnként megkeverve, és főzzük legalább 15 percig. Távolítsuk el a babérlevelet. Ezután pürésítsük a paradicsomot, és durva szitán passzírozzuk át. Forraljuk fel a ketchupot rövid ideig, és ízesítsük ízlés szerint.
Azonnal töltsük a ketchupot az előkészített üvegekbe, és zárjuk le szorosan a kupakkal.
Azonnal töltsük a ketchupot az előkészített üvegekbe, és zárjuk le szorosan a kupakkal.
Tipp:
A házi curry-ketchup elkészíthető paradicsomkonzervből is.
A házi curry ketchup hűtőben legfeljebb 3 hónapig tárolható.
A házi curry ketchup hűtőben legfeljebb 3 hónapig tárolható.
Kedvencnek jelölöm
Ketcup curry-vel
Hozzávalók
kb. 4 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez
200 g vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ½ kg érett paradicsom
10 g gyömbér
2 - 3 evőkanál curry
2 késhegynyi chilipehely
4 - 5 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
150 g paradicsompüré
200 ml almaecet
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
1 ½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt bors
1-2 késhegynyi őrölt szegfűbors
1-2 késhegynyi őrölt fahéj
1 babérlevél
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Mossuk meg a paradicsomot, és vágjuk egyforma nagyságú darabokra. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a gyömbért.
Főzzük ki az üvegeket és a csavaros kupakokat, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.
Főzzük ki az üvegeket és a csavaros kupakokat, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Hevítsük fel az olajat egy széles serpenyőben. Pároljuk meg a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a curryt és a chilipelyhet. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és rövid ideig pirítsuk. Adjuk hozzá a paradicsomdarabokat, az ecetet és az összes többi fűszert, valamint a befőzőcukrot. Forraljuk fel az egészet, időnként megkeverve, és főzzük legalább 15 percig. Távolítsuk el a babérlevelet. Ezután pürésítsük a paradicsomot, és durva szitán passzírozzuk át. Forraljuk fel a ketchupot rövid ideig, és ízesítsük ízlés szerint.
Azonnal töltsük a ketchupot az előkészített üvegekbe, és zárjuk le szorosan a kupakkal.
Azonnal töltsük a ketchupot az előkészített üvegekbe, és zárjuk le szorosan a kupakkal.
Tipp:
A házi curry-ketchup elkészíthető paradicsomkonzervből is.
A házi curry ketchup hűtőben legfeljebb 3 hónapig tárolható.
A házi curry ketchup hűtőben legfeljebb 3 hónapig tárolható.
Legújabb cikkek
0
Családi kedvencek Airfryerben
A családi receptkönyv legkedvesebb mindennapi süteményei Airfryerben is elkészíthetőek. Süssünk finomakat gyorsan és energiahatékonyan!
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?