Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kindercsoki torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

a piskótához:

6 db tojásfehérje
1 ek. étolaj
2 ek. víz
4 púpozott ek. finomliszt
8 ek. porcukor
10 dkg mogyoró és dió daráltan

krémhez:

fél l tej
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
3 púpozott ek. liszt
10 dkg fehércsoki
25 dkg margarin

díszítéshez:

250 ml cukrozott habtejszín
1 doboz Kinder csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ha esetleg valaki nem akar bíbelődni a piskótával az a boltban is vehet kész tortaformát. De amit házilag készítünk, abban benne vagyunk mi magunk és a szeretetünk is.

Elkészítés

A piskótához valókat, a lisztet, a sütőport, az étolajjal és a vízzel és a kakaóval elkeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük és belerakjuk a cukrot. Ezt a masszához keverjük óvatosan. Kivajazott tortaformába tesszük, és a tetejére rászórjuk a dió és a mogyoró őrleményt, kicsit az újunkkal el lehet keverni, hogy a tetejébe jobban belesüljön.
Ezt 160°C on 20-25 percig tűpróbáig sütjük.
Ha készen van, akkor félbevágjuk és megvárjuk, amíg kihűl, addig a krémet elkészítjük.
A tejet kétfelé vesszük, a felét cukorral elkezdjük felmelegíteni. A másik felébe belekeverjük pudingport, a tojássárgájákat és a vaníliás cukrot és a lisztet. Ha kezd besűrűsödni, akkor levesszük a gázról és a felolvasztott fehércsokit belekeverjük, megvárjuk, amíg kihűl, és konyhai robotgéppel belekeverjük a margarint. Ezt a krémet elosztjuk, hogy a torta közepébe és a tetejére is jusson.
A habtejszínt felverem, és tortadíszítő zsákba rakom, és bevonom vele a tortát, a tetejére felkockázott Kindercsoki darabokat teszek és, hogy fokozzam a Kindercsokiból reszelek is rá egy keveset.

Tálalás

Amíg nincs feltálalva addig egy jól zárható tortadobozba a hűtőben tárolom.
Kindercsoki torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!