Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos, banános kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

3 egész tojás
12 dkg cukor
20 dkg liszt
3 darab szeletelt banán
1 dl étolaj
5 evőkanál tejföl
1 bio citrom reszelt héja és leve

A krém hozzávalói:

6 dl tej
3 kanál cukor
4-5 kanál kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, citrom reszelt héjával, levével és az olajjal habosra kikeverem, utána hozzáadom a tejfölt és a sütőporos lisztet.
A masszát egy 24x22-es sütőpapíros tepsibe teszem.
A massza tetejére a három banánt karikára szeltem és a massza tetejét kiraktam vele. Citrommal kicsit meglocsoltam.
170 fokon 25-30 perc alatt megsült.
A pudingot a szokásos eljárással elkészítem, amikor elkészült beleteszem a kókuszreszeléket is. Azzal is összekeverem, és a kihűlt tészta tetejére rásimítom. A krémet még kókusszal megszórom.
Kókuszos, banános kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!