Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos linzer

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos linzer

40 dkg vaj
20 dkg kókuszreszelék
50 dkg finomliszt
24 dkg porcukor
2 darab tojássárgája
pici tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat, a tojás kivételével, hidegen összegyúrjuk tésztává. Kevés kókuszreszeléket hagyjunk a díszítéshez.
A tésztát fél órára pihentetjük a hűtőben.
Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat belőle.
A formák tetejét megkenjük a tojássárgával, és hintünk rájuk kókuszreszeléket.
180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütéssel) 10 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tálalás

120 darab lett belőle.

Tárolás

Én a linzereket sütőpapírral bélelt fémdobozban tárolom.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet az interneten találtam, ahol fele mennyiséget adtak meg. A tej sem volt hozzá írva. Legközelebb én egy egész tojást is fogok tenni bele. Nyuszi és csibe figurám volt, a tojást pedig egy pogácsa szaggatót alakítottam át.
Kókuszos linzer Kókuszos linzer Kókuszos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!