
Kókuszos pálmalevelek



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral és a vanillincukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kókuszreszeléket evőkanalanként hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen eloszlattuk a habba.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is (1. ábra). A tekercset éles késsel kb. 20 egyforma szeletre vágjuk (2. ábra). A pálmaleveleket az oldalukra fordítjuk és a tepsibe helyezzük. A sütemények oldalát és tetejét megkenjük a vízzel felvert tojássárgájával.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után sütőrácson hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a csokoládémázat.
A tortabevonót egy tálba daraboljuk, majd vízgőz felett felolvasztjuk. A kihűlt pálmaleveleket félig a masszába mártjuk, lecsöpögtetjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával.
Tipp:




Kókuszos pálmalevelek
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral és a vanillincukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kókuszreszeléket evőkanalanként hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen eloszlattuk a habba.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is (1. ábra). A tekercset éles késsel kb. 20 egyforma szeletre vágjuk (2. ábra). A pálmaleveleket az oldalukra fordítjuk és a tepsibe helyezzük. A sütemények oldalát és tetejét megkenjük a vízzel felvert tojássárgájával.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után sütőrácson hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a csokoládémázat.
A tortabevonót egy tálba daraboljuk, majd vízgőz felett felolvasztjuk. A kihűlt pálmaleveleket félig a masszába mártjuk, lecsöpögtetjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával.
Tipp:



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?