Kókuszos "szívtorta"
Hozzávalók
Piskóta tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Amíg sül, a tejből és lisztből krémet főzünk, még melegen belekeverjük a kókuszt (így egy kicsit puhul), és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, majd összekeverjük a lefőzött krémmel.
A kisült, kihűlt piskótát három felé vágjuk, betöltjük a krémmel, s kívül is teljesen bevonjuk vele. Rövid időre dermedni tesszük a hűtőbe, ezalatt megolvasztjuk a bevonót, vagy csokit és áthúzzuk vele a torta tetejét.
Az oldalát kókuszreszelékkel panírozzuk.
A maradék margarinos krémbe kevés kakaóport keverünk, és kis csillagcsöves zsákkal díszeket rajzolunk rá.
Alternatív elkészítés
Kókuszos "szívtorta"
Hozzávalók
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Amíg sül, a tejből és lisztből krémet főzünk, még melegen belekeverjük a kókuszt (így egy kicsit puhul), és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, majd összekeverjük a lefőzött krémmel.
A kisült, kihűlt piskótát három felé vágjuk, betöltjük a krémmel, s kívül is teljesen bevonjuk vele. Rövid időre dermedni tesszük a hűtőbe, ezalatt megolvasztjuk a bevonót, vagy csokit és áthúzzuk vele a torta tetejét.
Az oldalát kókuszreszelékkel panírozzuk.
A maradék margarinos krémbe kevés kakaóport keverünk, és kis csillagcsöves zsákkal díszeket rajzolunk rá.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?