Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos tekercs

45 dkg liszt
25 dkg margarin
4 tojássárgája
2 dkg élesztő
2 ek. porcukor
3 ek. tej

Töltelék:

4 tojásfehérje
30 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet, a margarinnal, tojássárgájával elmorzsoljuk, a felfutott élesztőt hozzáadjuk, összegyúrjuk. 4 cipót formázunk.
Deszkán hagyjuk pihenni.
Közben a tojásfehérjét a cukorral gőz felett sűrűre verjük.
Az egyik cipót késfok vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra.
Megkenjük a tésztát tojáshabbal, megszórjuk kókuszreszelékkel, szorosan feltekerjük. 1 cm-es csíkokat vágunk, és papírozott tepsiben, kb. 18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sokáig elálló, kiadós sütemény.

Alternatív elkészítés

Sokáig elálló finom sütemény.
Kókuszos tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!