![Kókuszos tekercs](https://sutnijo.hu/storage/recipes/7915/10764-7915.jpg)
Kókuszos tekercs
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
Hozzávalók
Kókuszos tekercs
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet, a margarinnal, tojássárgájával elmorzsoljuk, a felfutott élesztőt hozzáadjuk, összegyúrjuk. 4 cipót formázunk.
Deszkán hagyjuk pihenni.
Közben a tojásfehérjét a cukorral gőz felett sűrűre verjük.
Az egyik cipót késfok vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra.
Megkenjük a tésztát tojáshabbal, megszórjuk kókuszreszelékkel, szorosan feltekerjük. 1 cm-es csíkokat vágunk, és papírozott tepsiben, kb. 18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sokáig elálló, kiadós sütemény.
Alternatív elkészítés
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kókuszos tekercs
Hozzávalók
Kókuszos tekercs
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet, a margarinnal, tojássárgájával elmorzsoljuk, a felfutott élesztőt hozzáadjuk, összegyúrjuk. 4 cipót formázunk.
Deszkán hagyjuk pihenni.
Közben a tojásfehérjét a cukorral gőz felett sűrűre verjük.
Az egyik cipót késfok vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra.
Megkenjük a tésztát tojáshabbal, megszórjuk kókuszreszelékkel, szorosan feltekerjük. 1 cm-es csíkokat vágunk, és papírozott tepsiben, kb. 18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sokáig elálló, kiadós sütemény.
Alternatív elkészítés
![Kókuszos tekercs](https://sutnijo.hu/storage/recipes/7915/10764-7915.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?