Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Könnyed sárgabarackos-túrós rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 rúd
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd elkészítéséhez

Rétestésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Kenéshez:

120 g olvasztott margarin

Töltelékhez:

400 g túró
80 g cukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es méret)
80 g olvasztott margarin
250 g sárgabarack
némi zsemlemorzsa

Tetejére:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.

Az egymásra helyezett lapok közé és legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.

A túrótöltelék összetevőit egy keverőtálba adjuk és fakanállal összekeverjük, majd kb. 20 percig hagyjuk pihenni.

A sárgabarackot megmossuk, ha szükséges félbe vagy szeletekre vágjuk.

A túrós töltelék felét a réteslapokra helyezzük és a lapon úgy simítjuk el, hogy mindkét szélen kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A felszeletelt sárgabarackok felét a töltelék tetejére helyezzük, majd konyharuha segítségével feltekerjük a rudat. Végül megkenjük a rétes tetejét olvasztott margarinnal. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük, majd azonnal a sütőbe helyezzük.

Sütési idő: kb. 40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A készre sült rétesek tetejét megszórjuk porcukorral.
Könnyed sárgabarackos-túrós rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!