
Könnyed sárgabarackos-túrós rétes



Hozzávalók
Rétestésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé és legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.
A túrótöltelék összetevőit egy keverőtálba adjuk és fakanállal összekeverjük, majd kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
A sárgabarackot megmossuk, ha szükséges félbe vagy szeletekre vágjuk.
A túrós töltelék felét a réteslapokra helyezzük és a lapon úgy simítjuk el, hogy mindkét szélen kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A felszeletelt sárgabarackok felét a töltelék tetejére helyezzük, majd konyharuha segítségével feltekerjük a rudat. Végül megkenjük a rétes tetejét olvasztott margarinnal. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük, majd azonnal a sütőbe helyezzük.
Sütési idő: kb. 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A készre sült rétesek tetejét megszórjuk porcukorral.


Könnyed sárgabarackos-túrós rétes
Hozzávalók
2 rúd elkészítéséhez
Rétestésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé és legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.
A túrótöltelék összetevőit egy keverőtálba adjuk és fakanállal összekeverjük, majd kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
A sárgabarackot megmossuk, ha szükséges félbe vagy szeletekre vágjuk.
A túrós töltelék felét a réteslapokra helyezzük és a lapon úgy simítjuk el, hogy mindkét szélen kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A felszeletelt sárgabarackok felét a töltelék tetejére helyezzük, majd konyharuha segítségével feltekerjük a rudat. Végül megkenjük a rétes tetejét olvasztott margarinnal. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük, majd azonnal a sütőbe helyezzük.
Sütési idő: kb. 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A készre sült rétesek tetejét megszórjuk porcukorral.

Legújabb cikkek

Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.


Süssünk sósat leveles tésztából!
Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?