Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Könnyed sárgabarackos-túrós rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 rúd
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd elkészítéséhez

Rétestésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Kenéshez:

120 g olvasztott margarin

Töltelékhez:

400 g túró
80 g cukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es méret)
80 g olvasztott margarin
250 g sárgabarack
némi zsemlemorzsa

Tetejére:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.

Az egymásra helyezett lapok közé és legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.

A túrótöltelék összetevőit egy keverőtálba adjuk és fakanállal összekeverjük, majd kb. 20 percig hagyjuk pihenni.

A sárgabarackot megmossuk, ha szükséges félbe vagy szeletekre vágjuk.

A túrós töltelék felét a réteslapokra helyezzük és a lapon úgy simítjuk el, hogy mindkét szélen kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A felszeletelt sárgabarackok felét a töltelék tetejére helyezzük, majd konyharuha segítségével feltekerjük a rudat. Végül megkenjük a rétes tetejét olvasztott margarinnal. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük, majd azonnal a sütőbe helyezzük.

Sütési idő: kb. 40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A készre sült rétesek tetejét megszórjuk porcukorral.
Könnyed sárgabarackos-túrós rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!