Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés-áfonyás csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelethez
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelethez elkészítéséhez

A kelt tésztához:

125 ml tej
125 g margarin
400 g búzaliszt
125 g porcukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)

A töltelékhez:

2 üveg körtebefőtt (1 üveg kb. 350-400 g)
50 g aszalt vörösáfonya
50 g cukor
350 ml víz

A mázhoz:

kb. 3 ek. sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A körtebefőttet lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A pudingport a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet, simára keverjük, majd megfőzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az összekockázott körtét és a vörös áfonyát. Az egészet rövid ideig tovább főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk.

Elkészítés:

A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, úgy, hogy a tészta szélét 2 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva feltekerjük, és 8 cm széles darabokra vágjuk. A darabokat vágási felülettel felfelé a sütőformába helyezzük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45 - 50 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sütőforma oldalát eltávolítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.A kihűlt süteményt egy tálra helyezzük. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, és a sütemény tetejét megkenjük vele.

Tippek:

A töltelékhez friss gyümölcsöt is használhatunk (kb. 1 kg).

A tölteléknél a vízmennyiség felét rummal is helyettesíthetjük.

A sütemény tésztája lefagyasztható.
A Körtés-áfonyás csigák gyümölccsel töltött,  kelt tésztából készült sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!