Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szőlős-morzsás csónakok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Töltelékhez:

200 g piros, magnélküli szőlő
200 ml piros szőlőlé

Morzsás tésztához:

150 g búzaliszt
60 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
100 g lágy vaj vagy margarin

Élesztős tésztához:

350 g búzaliszt
50 g cukor
60 g lágy vaj vagy margarin
200 ml tej

Elkészítés

Előkészítés

A szőlőket megmossuk, szükség szerint elfelezzük. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C

Elkészítés:

Töltelék:
A desszertöntethez fokozatosan hozzáadunk 6 evőkanál szőlőlevet, habverővel összekeverjük. A többi gyümölcslevet felfőzzük, a bekevert desszertöntetet hozzáadjuk, és a szőlőket is beletesszük.

Morzsás tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk.

Élesztős tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt összedolgozzuk.

Az élesztős tésztát kissé belisztezett felületen, rövid idő alatt még egyszer átgyúrjuk, és hengert formázunk belőle. A hengert 12 egyforma darabra osztjuk. A darabokat egyesével oválisra lapítjuk, és a sütőlemezre helyezzük. A tésztadarabok közepében egy-egy kis mélyedést alakítunk ki, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk bennük. Megszórjuk a morzsával és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

A csónakokat a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, és azon hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A tölteléket fehér szőlőből is elkészíthetjük.
A csónakok fagyaszthatók.
Szőlős-morzsás csónakok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!