Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szőlős-morzsás csónakok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab Szőlős-morzsás csónakok elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Töltelékhez:

200 g piros, magnélküli szőlő
200 ml piros szőlőlé

Morzsás tésztához:

150 g búzaliszt
60 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
100 g lágy vaj vagy margarin

Élesztős tésztához:

350 g búzaliszt
50 g cukor
60 g lágy vaj vagy margarin
200 ml tej

A Szőlős-morzsás csónakok elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés

A szőlőket megmossuk, szükség szerint elfelezzük. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A desszertöntethez fokozatosan hozzáadunk 6 evőkanál szőlőlevet, habverővel összekeverjük. A többi gyümölcslevet felfőzzük, a bekevert desszertöntetet hozzáadjuk, és a szőlőket is beletesszük.

Morzsás tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk.

Élesztős tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt összedolgozzuk.

Az élesztős tésztát kissé belisztezett felületen, rövid idő alatt még egyszer átgyúrjuk, és hengert formázunk belőle. A hengert 12 egyforma darabra osztjuk. A darabokat egyesével oválisra lapítjuk, és a sütőlemezre helyezzük. A tésztadarabok közepében egy-egy kis mélyedést alakítunk ki, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk bennük. Megszórjuk a morzsával és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


A csónakokat a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, és azon hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A tölteléket fehér szőlőből is elkészíthetjük.
A csónakok fagyaszthatók.
Szőlős-morzsás csónakok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!