![Szőlős-morzsás csónakok](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31278/szolos-morzsas-csonakok-14268.jpg)
Szőlős-morzsás csónakok
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Töltelékhez:
Morzsás tésztához:
Élesztős tésztához:
Elkészítés
Előkészítés
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A desszertöntethez fokozatosan hozzáadunk 6 evőkanál szőlőlevet, habverővel összekeverjük. A többi gyümölcslevet felfőzzük, a bekevert desszertöntetet hozzáadjuk, és a szőlőket is beletesszük.
Morzsás tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk.
Élesztős tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt összedolgozzuk.
Az élesztős tésztát kissé belisztezett felületen, rövid idő alatt még egyszer átgyúrjuk, és hengert formázunk belőle. A hengert 12 egyforma darabra osztjuk. A darabokat egyesével oválisra lapítjuk, és a sütőlemezre helyezzük. A tésztadarabok közepében egy-egy kis mélyedést alakítunk ki, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk bennük. Megszórjuk a morzsával és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csónakokat a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, és azon hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A csónakok fagyaszthatók.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Szőlős-morzsás csónakok
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Töltelékhez:
Morzsás tésztához:
Élesztős tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A desszertöntethez fokozatosan hozzáadunk 6 evőkanál szőlőlevet, habverővel összekeverjük. A többi gyümölcslevet felfőzzük, a bekevert desszertöntetet hozzáadjuk, és a szőlőket is beletesszük.
Morzsás tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk.
Élesztős tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt összedolgozzuk.
Az élesztős tésztát kissé belisztezett felületen, rövid idő alatt még egyszer átgyúrjuk, és hengert formázunk belőle. A hengert 12 egyforma darabra osztjuk. A darabokat egyesével oválisra lapítjuk, és a sütőlemezre helyezzük. A tésztadarabok közepében egy-egy kis mélyedést alakítunk ki, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk bennük. Megszórjuk a morzsával és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csónakokat a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, és azon hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A csónakok fagyaszthatók.
![Szőlős-morzsás csónakok](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31278/szolos-morzsas-csonakok-14268.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?