
Krémes kosárkák - „Mamma53” Sütibarátunk receptje alapján



Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A muffin sütőformákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kosárkákat hagyjuk kihűlni.
A krémhez a fél tasak házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint, de csak 400 ml tejjel elkészítjük. Ezután a hideg tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kihűlt kosárkákat habzsák vagy kanál segítségével megtöltjük a krémmel, majd a tetejüket a tejszínhabbal díszítjük. A Krémes kosárkák sütemény tetejét ízlés szerint pl. dekorvirággal is megszórjuk.
A kész Krémes kosárkák süteményt tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.


Krémes kosárkák - „Mamma53” Sütibarátunk receptje alapján
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffin sütőformákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kosárkákat hagyjuk kihűlni.
A krémhez a fél tasak házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint, de csak 400 ml tejjel elkészítjük. Ezután a hideg tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kihűlt kosárkákat habzsák vagy kanál segítségével megtöltjük a krémmel, majd a tetejüket a tejszínhabbal díszítjük. A Krémes kosárkák sütemény tetejét ízlés szerint pl. dekorvirággal is megszórjuk.
A kész Krémes kosárkák süteményt tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?