Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes kosárkák - „Mamma53” Sütibarátunk receptje alapján

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Krémhez:

400 ml tej

Díszítéshez:

200 ml édesített növényi tejszín
Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Krémes kosárkák sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin sütőformákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)

Elkészítés:

A Krémes kosárkák sütemény leveles tésztáját egy munkalapon 38*30 cm-es lappá nyújtjuk, és a muffin sütő átmérőjétől kb. 1 cm-rel nagyobb köröket szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat az előkészített sütőformákba nyomkodjuk, majd villával sűrűn megszurkáljuk, az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült kosárkákat hagyjuk kihűlni.

A krémhez a fél tasak házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint, de csak 400 ml tejjel elkészítjük. Ezután a hideg tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kihűlt kosárkákat habzsák vagy kanál segítségével megtöltjük a krémmel, majd a tetejüket a tejszínhabbal díszítjük. A Krémes kosárkák sütemény tetejét ízlés szerint pl. dekorvirággal is megszórjuk.

A kész Krémes kosárkák süteményt tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Krémes kosárkák egy látványos, dekoratív édes sütemény jeles napokra, családi eseményekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!