Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes kosárkák - „Mamma53” Sütibarátunk receptje alapján

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Krémhez:

400 ml tej

Díszítéshez:

200 ml édesített növényi tejszín
Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Krémes kosárkák sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin sütőformákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)

Elkészítés:

A Krémes kosárkák sütemény leveles tésztáját egy munkalapon 38*30 cm-es lappá nyújtjuk, és a muffin sütő átmérőjétől kb. 1 cm-rel nagyobb köröket szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat az előkészített sütőformákba nyomkodjuk, majd villával sűrűn megszurkáljuk, az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült kosárkákat hagyjuk kihűlni.

A krémhez a fél tasak házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint, de csak 400 ml tejjel elkészítjük. Ezután a hideg tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kihűlt kosárkákat habzsák vagy kanál segítségével megtöltjük a krémmel, majd a tetejüket a tejszínhabbal díszítjük. A Krémes kosárkák sütemény tetejét ízlés szerint pl. dekorvirággal is megszórjuk.

A kész Krémes kosárkák süteményt tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Krémes kosárkák egy látványos, dekoratív édes sütemény jeles napokra, családi eseményekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!