Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kürtős kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kürtős kalács

50 dkg liszt
1 dl tej
3 dkg élesztő
1 csipet só
2 egész tojás
10 dkg olvasztott Rama
2 ek cukor

Ízesítésnek a kalács külsejére:

Ki milyen ízű kalácsot szeretne attól függően
cukor
fahéj
dió stb.

Forma megkenéséhez:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A formákat elkészíteni. Én wc-papír gurigát, papírtörlőt vagy sörös dobozt vontam be alufóliával, majd ezeket beolajozva tekertem fel rájuk a tésztát.

Elkészítés

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd hagyjuk megkelni. Figyelni kell rá, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen egymással, mivel akkor a tészta nem fog megkelni.
A tésztát kisodorjuk, majd 2 cm széles csíkokra felvágjuk a kinyújtott tésztát. Majd a felvágott csíkokat beolajozott formára feltekerjük, majd a feltekert tésztát vizes ecsettel bekenjük. A feltekert vízzel megkent tésztát dióba, fahéjba, kókuszba vagy cukorba hempergetjük, majd tepsibe fektetve megsütjük.

Tálalás

Sörös dobozra feltekert tésztából kb. 8 darab, míg wc papír gurigára vagy papírtörlőre feltekerve kb. 14-16 darab jön ki.

Tárolás

Pár napig letakarva eláll.

Alternatív elkészítés

Alufóliát be kell kenni olajjal, hogy könnyen lejöjjön a kalács sütés után a formáról.
A kalácsnak arra a részére, mely a tepsibe alulra kerül, ne tegyünk cukrot, mert letapad.
A formák többször használatosak.
Kürtős kalács Kürtős kalács Kürtős kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!