Lajcsi szelet
Hozzávalók
Tészta:
40 dkg liszt
20 dkg cukor
5 dkg Rama
2 ek. kakaópor
2 ek. méz
2 db tojás
1 tasak sütőpor
Krém:
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
2x 3 dl tej
1 csomag vaníliaízű pudingpor
1 csomag puncsízű pudingpor
Teteje:
10-15 dkg étcsokoládé vagy porcukor
kevés étolaj
Elkészítés
Előkészítés
Előmelegített sütőben sütjük meg!
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tészta hozzávalói közül a többit gőz felett felfőzzük (kakaópor, méz, tojás, cukor, Rama). Ha felolvadt a cukor és a Rama, akkor belekeverjük a lisztet is. A masszát három egyenlő részre osztjuk, és három egyforma nagyságú lapot nyújtunk belőlük. 180-200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt süssük meg, de sütés előtt szurkáljuk meg a tetejét villával, hogy a sütés közben keletkező széndioxid tudjon távozni. Ha megsültek a lapok, várjuk meg, hogy kihűljenek, és közben készítsük el a krémet. A pudingokat megfőzzük 3-3 dl tejjel, majd a porcukrot és a margarin elkeverjük egymással, fele-fele arányban a pudingokhoz adjuk. A megsült tésztát megtöltjük a töltelékekkel. Legalulra kerül a puncs ízű puding, a második lapra pedig a vaníliaízű puding. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy csokimázat készíthetünk rá. Egy napot hagyjuk állni, hogy megfelelően megpuhuljon.
Tálalás
Másnap szeleteljük fel, mert addigra puhul meg a tészta!
Tárolás
Hűtőszekrényben, vagy hűvős helyen!
Alternatív elkészítés
Nagyon finom sütemény!
Kedvencnek jelölöm
Lajcsi szelet
Hozzávalók
Tészta:
40 dkg liszt
20 dkg cukor
5 dkg Rama
2 ek. kakaópor
2 ek. méz
2 db tojás
1 tasak sütőpor
Krém:
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
2x 3 dl tej
1 csomag vaníliaízű pudingpor
1 csomag puncsízű pudingpor
Teteje:
10-15 dkg étcsokoládé vagy porcukor
kevés étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Előmelegített sütőben sütjük meg!
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tészta hozzávalói közül a többit gőz felett felfőzzük (kakaópor, méz, tojás, cukor, Rama). Ha felolvadt a cukor és a Rama, akkor belekeverjük a lisztet is. A masszát három egyenlő részre osztjuk, és három egyforma nagyságú lapot nyújtunk belőlük. 180-200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt süssük meg, de sütés előtt szurkáljuk meg a tetejét villával, hogy a sütés közben keletkező széndioxid tudjon távozni. Ha megsültek a lapok, várjuk meg, hogy kihűljenek, és közben készítsük el a krémet. A pudingokat megfőzzük 3-3 dl tejjel, majd a porcukrot és a margarin elkeverjük egymással, fele-fele arányban a pudingokhoz adjuk. A megsült tésztát megtöltjük a töltelékekkel. Legalulra kerül a puncs ízű puding, a második lapra pedig a vaníliaízű puding. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy csokimázat készíthetünk rá. Egy napot hagyjuk állni, hogy megfelelően megpuhuljon.
Tálalás
Másnap szeleteljük fel, mert addigra puhul meg a tészta!
Tárolás
Hűtőszekrényben, vagy hűvős helyen!
Alternatív elkészítés
Nagyon finom sütemény!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?