Lazac rétestésztában
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Töltelékhez:
1-2 szál rozmaring
150 g tejföl 20 %-os
1 teáskanál olívaolaj
1 púpos teáskanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
só
frissen őrölt fekete bors
paprikapor
kb. 3 evőkanál étolaj
500 g vadlazac
kb. 50 g vaj
Tésztához:
10 lap rétestészta (kb. 250 g)
Elkészítés
Előkészítés:
Béleljük ki a tepsit egy sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Mossuk meg és vágjuk finomra a rozmaringot. Keverjük össze a tejföllel, 1 teáskanál olívaolajjal, a keményítővel, és fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben. A lazacot konyhai papírral szárazra töröljük, ha szükséges, eltávolítjuk a bőrét, és kb. 10 egyenlő részre vágjuk. A lazacokat a forró olajban mindkét oldalukon részletekben megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és sóval és borssal fűszerezzük.
Olvasszuk fel a vajat. Terítsük ki a rétestésztákat és azonnal kenjük meg egy kevés vajjal. Minden tésztalap első harmadára kenjünk kb. 1 teáskanálnyi tejfölös tölteléket.
Helyezzünk mindegyik tetejére 1 szelet lazacot. Hajtsuk a tészta széleit jobbról és balról a töltelék fölé. Tekerjük fel a tésztalapokat.
Helyezzük a hajtással lefelé a tepsire, és kenjük meg a maradék vajjal a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tepsit a sütőből, fedjük le, és hagyjuk pihenni kb. 5 percig, majd tálaljuk.
Mossuk meg és vágjuk finomra a rozmaringot. Keverjük össze a tejföllel, 1 teáskanál olívaolajjal, a keményítővel, és fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben. A lazacot konyhai papírral szárazra töröljük, ha szükséges, eltávolítjuk a bőrét, és kb. 10 egyenlő részre vágjuk. A lazacokat a forró olajban mindkét oldalukon részletekben megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és sóval és borssal fűszerezzük.
Olvasszuk fel a vajat. Terítsük ki a rétestésztákat és azonnal kenjük meg egy kevés vajjal. Minden tésztalap első harmadára kenjünk kb. 1 teáskanálnyi tejfölös tölteléket.
Helyezzünk mindegyik tetejére 1 szelet lazacot. Hajtsuk a tészta széleit jobbról és balról a töltelék fölé. Tekerjük fel a tésztalapokat.
Helyezzük a hajtással lefelé a tepsire, és kenjük meg a maradék vajjal a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tepsit a sütőből, fedjük le, és hagyjuk pihenni kb. 5 percig, majd tálaljuk.
Tipp:
Tálaljuk friss saláta körettel.
Kedvencnek jelölöm
Lazac rétestésztában
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Töltelékhez:
1-2 szál rozmaring
150 g tejföl 20 %-os
1 teáskanál olívaolaj
1 púpos teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
só
frissen őrölt fekete bors
paprikapor
kb. 3 evőkanál étolaj
500 g vadlazac
kb. 50 g vaj
Tésztához:
10 lap rétestészta (kb. 250 g)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Béleljük ki a tepsit egy sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Mossuk meg és vágjuk finomra a rozmaringot. Keverjük össze a tejföllel, 1 teáskanál olívaolajjal, a keményítővel, és fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben. A lazacot konyhai papírral szárazra töröljük, ha szükséges, eltávolítjuk a bőrét, és kb. 10 egyenlő részre vágjuk. A lazacokat a forró olajban mindkét oldalukon részletekben megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és sóval és borssal fűszerezzük.
Olvasszuk fel a vajat. Terítsük ki a rétestésztákat és azonnal kenjük meg egy kevés vajjal. Minden tésztalap első harmadára kenjünk kb. 1 teáskanálnyi tejfölös tölteléket.
Helyezzünk mindegyik tetejére 1 szelet lazacot. Hajtsuk a tészta széleit jobbról és balról a töltelék fölé. Tekerjük fel a tésztalapokat.
Helyezzük a hajtással lefelé a tepsire, és kenjük meg a maradék vajjal a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tepsit a sütőből, fedjük le, és hagyjuk pihenni kb. 5 percig, majd tálaljuk.
Mossuk meg és vágjuk finomra a rozmaringot. Keverjük össze a tejföllel, 1 teáskanál olívaolajjal, a keményítővel, és fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben. A lazacot konyhai papírral szárazra töröljük, ha szükséges, eltávolítjuk a bőrét, és kb. 10 egyenlő részre vágjuk. A lazacokat a forró olajban mindkét oldalukon részletekben megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és sóval és borssal fűszerezzük.
Olvasszuk fel a vajat. Terítsük ki a rétestésztákat és azonnal kenjük meg egy kevés vajjal. Minden tésztalap első harmadára kenjünk kb. 1 teáskanálnyi tejfölös tölteléket.
Helyezzünk mindegyik tetejére 1 szelet lazacot. Hajtsuk a tészta széleit jobbról és balról a töltelék fölé. Tekerjük fel a tésztalapokat.
Helyezzük a hajtással lefelé a tepsire, és kenjük meg a maradék vajjal a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tepsit a sütőből, fedjük le, és hagyjuk pihenni kb. 5 percig, majd tálaljuk.
Tipp:
Tálaljuk friss saláta körettel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?