
Lazac rétestésztában



Hozzávalók
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Mossuk meg és vágjuk finomra a rozmaringot. Keverjük össze a tejföllel, 1 teáskanál olívaolajjal, a keményítővel, és fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben. A lazacot konyhai papírral szárazra töröljük, ha szükséges, eltávolítjuk a bőrét, és kb. 10 egyenlő részre vágjuk. A lazacokat a forró olajban mindkét oldalukon részletekben megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és sóval és borssal fűszerezzük.
Olvasszuk fel a vajat. Terítsük ki a rétestésztákat és azonnal kenjük meg egy kevés vajjal. Minden tésztalap első harmadára kenjünk kb. 1 teáskanálnyi tejfölös tölteléket.
Helyezzünk mindegyik tetejére 1 szelet lazacot. Hajtsuk a tészta széleit jobbról és balról a töltelék fölé. Tekerjük fel a tésztalapokat.
Helyezzük a hajtással lefelé a tepsire, és kenjük meg a maradék vajjal a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tepsit a sütőből, fedjük le, és hagyjuk pihenni kb. 5 percig, majd tálaljuk.
Tipp:


Lazac rétestésztában
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Mossuk meg és vágjuk finomra a rozmaringot. Keverjük össze a tejföllel, 1 teáskanál olívaolajjal, a keményítővel, és fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben. A lazacot konyhai papírral szárazra töröljük, ha szükséges, eltávolítjuk a bőrét, és kb. 10 egyenlő részre vágjuk. A lazacokat a forró olajban mindkét oldalukon részletekben megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és sóval és borssal fűszerezzük.
Olvasszuk fel a vajat. Terítsük ki a rétestésztákat és azonnal kenjük meg egy kevés vajjal. Minden tésztalap első harmadára kenjünk kb. 1 teáskanálnyi tejfölös tölteléket.
Helyezzünk mindegyik tetejére 1 szelet lazacot. Hajtsuk a tészta széleit jobbról és balról a töltelék fölé. Tekerjük fel a tésztalapokat.
Helyezzük a hajtással lefelé a tepsire, és kenjük meg a maradék vajjal a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tepsit a sütőből, fedjük le, és hagyjuk pihenni kb. 5 percig, majd tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?