Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lazac rétestésztában

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Töltelékhez:

1-2 szál rozmaring
150 g tejföl 20 %-os
1 teáskanál olívaolaj
1 púpos teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
frissen őrölt fekete bors
paprikapor
kb. 3 evőkanál étolaj
500 g vadlazac
kb. 50 g vaj

Tésztához:

10 lap rétestészta (kb. 250 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a tepsit egy sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Mossuk meg és vágjuk finomra a rozmaringot. Keverjük össze a tejföllel, 1 teáskanál olívaolajjal, a keményítővel, és fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.

Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben. A lazacot konyhai papírral szárazra töröljük, ha szükséges, eltávolítjuk a bőrét, és kb. 10 egyenlő részre vágjuk. A lazacokat a forró olajban mindkét oldalukon részletekben megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és sóval és borssal fűszerezzük.

Olvasszuk fel a vajat. Terítsük ki a rétestésztákat és azonnal kenjük meg egy kevés vajjal. Minden tésztalap első harmadára kenjünk kb. 1 teáskanálnyi tejfölös tölteléket.

Helyezzünk mindegyik tetejére 1 szelet lazacot. Hajtsuk a tészta széleit jobbról és balról a töltelék fölé. Tekerjük fel a tésztalapokat.

Helyezzük a hajtással lefelé a tepsire, és kenjük meg a maradék vajjal a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a tepsit a sütőből, fedjük le, és hagyjuk pihenni kb. 5 percig, majd tálaljuk.

Tipp:

Tálaljuk friss saláta körettel.
Lazac rétestésztában

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!