Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Levendulás őszibarack lekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Levendulás őszibarack lekvár

1,2 kg őszibarack (előkészítve mérjük le)
35 dkg cukor
8-10 ág levendulavirág
1 db citrom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és botmixerrel pürésítjük. Főzőedénybe tesszük. A dzsemfixet 2 evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk, hozzáadjuk a levendula virágokat , a citrom levét és folytonos keverés közben felforraljuk. A maradék cukrot is hozzáadjuk és 5-6 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről és a lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és negyed órára fejjel lefelé állítjuk.

Tálalás

Kaláccsal a legfinomabb.... :)
Levendulás őszibarack lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!