Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lúdláb torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tortalaphoz:

5 db tojás
25 dkg cukor
0,5 dl olaj
1,5 dl tej
27 dkg liszt

Párizsi krémhez:

2 dl tejszín
20 dkg cukor
35 dkg margarin

Csokikrémhez:

1 csomag étcsokis pudingpor
3 dl tej
10 dkg cukor
25 dkg meggy

A díszítéshez:

meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kakaós tortához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet. Végül a fehérjehabot. Egy 26 cm-es tortakarikában megsütjük.
A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kakaóport, majd visszatesszük és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, ha felforrt, levesszük és teljesen kihűtjük, majd egy pár órára betesszük a hűtőbe. Ezután kihabosítjuk és hozzáadjuk a maradék kihabosított margarint is.
A csokikrémhez a pudingot megfőzzük a cukorral a tejben, ha kihűlt kissé kikeverjük, majd hozzákeverjük a párizsi krémhez, majd végül belekeverjük a jól lecsepegtetett meggyet is. Megtöltjük vele a tortát. Majd betesszük a hűtőbe 4-5 órára. Ezután a tetejét, oldalát bevonjuk az olvasztott csokival és feldíszítjük meggyel.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Lúdláb torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!