
Lúdláb torta


Hozzávalók
Tortalaphoz:
Párizsi krémhez:
Csokikrémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kakaóport, majd visszatesszük és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, ha felforrt, levesszük és teljesen kihűtjük, majd egy pár órára betesszük a hűtőbe. Ezután kihabosítjuk és hozzáadjuk a maradék kihabosított margarint is.
A csokikrémhez a pudingot megfőzzük a cukorral a tejben, ha kihűlt kissé kikeverjük, majd hozzákeverjük a párizsi krémhez, majd végül belekeverjük a jól lecsepegtetett meggyet is. Megtöltjük vele a tortát. Majd betesszük a hűtőbe 4-5 órára. Ezután a tetejét, oldalát bevonjuk az olvasztott csokival és feldíszítjük meggyel.
Tálalás
Tárolás


Lúdláb torta
Hozzávalók
Tortalaphoz:
Csokikrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kakaóport, majd visszatesszük és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, ha felforrt, levesszük és teljesen kihűtjük, majd egy pár órára betesszük a hűtőbe. Ezután kihabosítjuk és hozzáadjuk a maradék kihabosított margarint is.
A csokikrémhez a pudingot megfőzzük a cukorral a tejben, ha kihűlt kissé kikeverjük, majd hozzákeverjük a párizsi krémhez, majd végül belekeverjük a jól lecsepegtetett meggyet is. Megtöltjük vele a tortát. Majd betesszük a hűtőbe 4-5 órára. Ezután a tetejét, oldalát bevonjuk az olvasztott csokival és feldíszítjük meggyel.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?