Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madàrtej (laktóz-cukor mentes)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sodó:

0,5 l szójatej ( alpro)
2 tojàssàrgàja
4-5 ek eritrit
1/2 vanìliarúd

Hab:

2 tojàs fehèrje
1 csipet só
1/2 vanìliarúd

Elkészítés lépésről lépésre

Sodó

A szójatejből 1 dl -ben elkeverjük a tojàssàrgàjàt, pudingport, eritritet.
A többi szójatejet felmelegìtjük, majd lassan a tojàsos keverèkhez öntjük.
Visszatève a tűzre besűrìtjük, közben folyton keverjük. Ha felforr kèsz is.

Hab

A tojàsfehèrjèt a sóval vanìliàval kemèny habbà verjük.
Egy nagyobb làbasban vizet forralunk, mikor gyöngyözik kanàllal beleszaggatunk 4-5 habgaluskàt, 1-2 percig főzzük, közben megforgatjuk.
Szűrőkanàllal kiszedjük, lecsepegtetjük , poharakba rakjuk.
Mikor az összes habot kifőztük ràmerjük a sodót ès lehütjük.
Madàrtej (laktóz-cukor mentes) Madàrtej (laktóz-cukor mentes) Madàrtej (laktóz-cukor mentes) Madàrtej (laktóz-cukor mentes)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!