Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madàrtej (laktóz-cukor mentes)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sodó:

0,5 l szójatej ( alpro)
2 tojàssàrgàja
4-5 ek eritrit
1/2 vanìliarúd

Hab:

2 tojàs fehèrje
1 csipet só
1/2 vanìliarúd

Elkészítés lépésről lépésre

Sodó

A szójatejből 1 dl -ben elkeverjük a tojàssàrgàjàt, pudingport, eritritet.
A többi szójatejet felmelegìtjük, majd lassan a tojàsos keverèkhez öntjük.
Visszatève a tűzre besűrìtjük, közben folyton keverjük. Ha felforr kèsz is.

Hab

A tojàsfehèrjèt a sóval vanìliàval kemèny habbà verjük.
Egy nagyobb làbasban vizet forralunk, mikor gyöngyözik kanàllal beleszaggatunk 4-5 habgaluskàt, 1-2 percig főzzük, közben megforgatjuk.
Szűrőkanàllal kiszedjük, lecsepegtetjük , poharakba rakjuk.
Mikor az összes habot kifőztük ràmerjük a sodót ès lehütjük.
Madàrtej (laktóz-cukor mentes) Madàrtej (laktóz-cukor mentes) Madàrtej (laktóz-cukor mentes) Madàrtej (laktóz-cukor mentes)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
75 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!