Magvas-sajtos rúd
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g mák (egész)
100 g vaj vagy margarin
75 g gouda sajt
150 g tejföl
1 darab tojássárgája (M-es)
1 kávéskanál só
Tetejére:
1 darab tojás (M-es)
némi szezámmag
Elkészítés
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a mákot. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 1 cm vastag és kb. 15 cm széles téglalappá nyújtjuk, és kb. 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a mákot. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 1 cm vastag és kb. 15 cm széles téglalappá nyújtjuk, és kb. 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Más karakteres ízű sajtot is választhatunk, például cheddart vagy füstölt ízvilágú sajtokat.
Kedvencnek jelölöm
Magvas-sajtos rúd
Hozzávalók
kb. 20-24 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g mák (egész)
100 g vaj vagy margarin
75 g gouda sajt
150 g tejföl
1 darab tojássárgája (M-es)
1 kávéskanál só
Tetejére:
1 darab tojás (M-es)
némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a mákot. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 1 cm vastag és kb. 15 cm széles téglalappá nyújtjuk, és kb. 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a mákot. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 1 cm vastag és kb. 15 cm széles téglalappá nyújtjuk, és kb. 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Más karakteres ízű sajtot is választhatunk, például cheddart vagy füstölt ízvilágú sajtokat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?