Sült alma desszert
Hozzávalók
500 g alma
50 ml almalé
50 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
kb. 20 g mazsola
25 g szeletelt mandula
½ teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Elkészítés:
Hámozzuk meg és negyedeljük el az almát, távolítsuk el a magházát, és vágjuk apró kockákra. Tegyük az almadarabokat egy serpenyőbe az almalével együtt, és közepes lángon pároljuk.
Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a mandulát és a fahéjat, majd ízesítsük ízlésünk szerint. Hagyjuk kihűlni.
Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a mandulát és a fahéjat, majd ízesítsük ízlésünk szerint. Hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Ízesítsük az almát 1-2 evőkanál amarettóval vagy 1 kávéskanál Dr. Oetker Rum aromával.
Tálalhatjuk gofri vagy amerikai palacsinta mellé.
Tálalhatjuk gofri vagy amerikai palacsinta mellé.
Kedvencnek jelölöm
Sült alma desszert
Hozzávalók
kb. 4-5 adag elkészítéséhez
500 g alma
50 ml almalé
50 g barna cukor
kb. 20 g mazsola
25 g szeletelt mandula
½ teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Hámozzuk meg és negyedeljük el az almát, távolítsuk el a magházát, és vágjuk apró kockákra. Tegyük az almadarabokat egy serpenyőbe az almalével együtt, és közepes lángon pároljuk.
Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a mandulát és a fahéjat, majd ízesítsük ízlésünk szerint. Hagyjuk kihűlni.
Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a mandulát és a fahéjat, majd ízesítsük ízlésünk szerint. Hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Ízesítsük az almát 1-2 evőkanál amarettóval vagy 1 kávéskanál Dr. Oetker Rum aromával.
Tálalhatjuk gofri vagy amerikai palacsinta mellé.
Tálalhatjuk gofri vagy amerikai palacsinta mellé.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?