
Mákos piskótatekercs


Hozzávalók
Tésztához:
Töltéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
Sütőpapírra simítjuk, másfél-két centi vastagon, majd forró (kb. 200 fok) sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A tejszínt habbá verjük. Ha kihűlt a tészta, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük ízlés szerinti lekvárral, és rákenjük a vanillinnel ízesített tejszínhabot. Könnyen föltekerjük.


Mákos piskótatekercs
Hozzávalók
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Sütőpapírra simítjuk, másfél-két centi vastagon, majd forró (kb. 200 fok) sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A tejszínt habbá verjük. Ha kihűlt a tészta, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük ízlés szerinti lekvárral, és rákenjük a vanillinnel ízesített tejszínhabot. Könnyen föltekerjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?