Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos piskótatekercs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

12 dkg cukor
10 dkg liszt
5 dkg darált mák
5 tojás

Töltéséhez:

lekvár
2 dl habtejszín vagy helyettesítője
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukor kb. felével fehéredésig keverjük, majd habbá verjük a fehérjét a maradék cukorral. A habot hozzáadjuk a sárgájához, majd beleforgatjuk a mákkal elkevert lisztet.
Sütőpapírra simítjuk, másfél-két centi vastagon, majd forró (kb. 200 fok) sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A tejszínt habbá verjük. Ha kihűlt a tészta, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük ízlés szerinti lekvárral, és rákenjük a vanillinnel ízesített tejszínhabot. Könnyen föltekerjük.
Mákos piskótatekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!