Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákosguba torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Alap:

6 db Kifli
20 dkg mák
ízlés szerint kristálycukor

Krém:

2 db tojássárgája
2 ek méz
6 dl tej

Tojáshab:

2 ek porcukor
4 db tojásfehérje
Ráma sütőmargarin tepsi kikenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészületek

Kifliket összevágjuk, mákot összekeverjük a cukorral

Krém elkészítése

A 2 db tojássárgáját a pudingporral, a mézzel és a vanilliáscukorral csomómentesre keverjük, majd hozzá adagoljuk a tejet.
Lassú tüzön folyamatosan kevergetve készre főzzük.

Összeállítás

A kész krémbe beletesszük a kifliket és a cukrozott mákot, ezt úgy forgatjuk össze hogy minden kiflin legyen elegendő krém és mák is. Az összeforgatott krémes mákos kifliket vajjal kikent levehető oldalú tortaformába rétegezzük .
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Tojáshab

A porcukrot és a tojásfehérjét egy magasfalú tálba tesszük és habverővel kemény habbá verjük.
a 20 perc sütés lejártakor a tojáshabot a tetejére tesszük kis csúcsokat készítünk rá (így látványosabb) és tovább sütjük addig amíg a hab a tetején szép barna nem lesz.

Alternatív elkészítés

Amikor kész kicsit hagyjuk kihűlni így mikor levesszük a széléről a formát nem fog szétcsúszni.
Mákosguba torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!