Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákosguba torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Alap:

6 db Kifli
20 dkg mák
ízlés szerint kristálycukor

Krém:

2 db tojássárgája
2 ek méz
6 dl tej

Tojáshab:

2 ek porcukor
4 db tojásfehérje
Ráma sütőmargarin tepsi kikenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészületek

Kifliket összevágjuk, mákot összekeverjük a cukorral

Krém elkészítése

A 2 db tojássárgáját a pudingporral, a mézzel és a vanilliáscukorral csomómentesre keverjük, majd hozzá adagoljuk a tejet.
Lassú tüzön folyamatosan kevergetve készre főzzük.

Összeállítás

A kész krémbe beletesszük a kifliket és a cukrozott mákot, ezt úgy forgatjuk össze hogy minden kiflin legyen elegendő krém és mák is. Az összeforgatott krémes mákos kifliket vajjal kikent levehető oldalú tortaformába rétegezzük .
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Tojáshab

A porcukrot és a tojásfehérjét egy magasfalú tálba tesszük és habverővel kemény habbá verjük.
a 20 perc sütés lejártakor a tojáshabot a tetejére tesszük kis csúcsokat készítünk rá (így látványosabb) és tovább sütjük addig amíg a hab a tetején szép barna nem lesz.

Alternatív elkészítés

Amikor kész kicsit hagyjuk kihűlni így mikor levesszük a széléről a formát nem fog szétcsúszni.
Mákosguba torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
74 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!