
Málnás Ekler fánk



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Gyümölcsös mázhoz:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vizet a vajjal vagy a margarinnal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
A tésztát adagonként nagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, 12 darab kb. 8 cm hosszú csíkot nyomunk a tepsibe. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.
Sütés után mindegyik fánkról azonnal levágjuk a tetejét, és a süteményt konyhai sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsös máz:
A málnakrémet kevergetve felforraljuk, és megkenjük vele a fánkok tetejét.
Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval keményre felverjük. Óvatosan belekeverjük a gyümölcskrémet és egy kevés rózsaszín ételszínezéket. A málnás tejszínt csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a fánkokba nyomjuk, megtisztított málnát teszünk rá, majd visszahelyezzük a fánkok tetejét.
Tipp:


Málnás Ekler fánk
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Gyümölcsös mázhoz:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vizet a vajjal vagy a margarinnal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
A tésztát adagonként nagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, 12 darab kb. 8 cm hosszú csíkot nyomunk a tepsibe. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.
Sütés után mindegyik fánkról azonnal levágjuk a tetejét, és a süteményt konyhai sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsös máz:
A málnakrémet kevergetve felforraljuk, és megkenjük vele a fánkok tetejét.
Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval keményre felverjük. Óvatosan belekeverjük a gyümölcskrémet és egy kevés rózsaszín ételszínezéket. A málnás tejszínt csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a fánkokba nyomjuk, megtisztított málnát teszünk rá, majd visszahelyezzük a fánkok tetejét.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?