Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-joghurtos tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

150 g fagyasztott málna
2 evőkanál cukor
3 evőkanál málnapálinka
40 g babapiskóta
150 g joghurt
100 ml habtejszín

Díszítéshez:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A málnát kiolvasztjuk, és a kiolvadt lével, a cukorral és a málnapálinkával pürésítjük. A babapiskótát egy kicsit felaprítjuk.

Elkészítés:

A tejszínt és a vanillincukrot egy keverőpohárba öntjük és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 1-2 perc alatt a legmagasabb fokozaton habosra felverjük. A habhoz hozzáadjuk a joghurtot és 1-2 evőkanál málnapépet, majd alaposan elkeverjük.

A babapiskóta darabok felét 2 nagy desszertpohárban elosztjuk, és rácsöpögtetjük a málnapüré felét. A málnás-tejszínes krém felét elosztjuk rajta, majd a maradék babapiskóta darabokat, málnapürét és a málnás-tejszínes krémet is elosztjuk a poharakban. A tiramisut legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagolóanyagon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A tasak egyik kis csücskét levágjuk. Egy darab sütőpapírra a tortabevonóval 4 szívet rajzolunk, és két-két Y, O és U betűt írunk. A díszítést hideg helyre tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Tálalás előtt a díszeket óvatosan késsel leválasztjuk a sütőpapírról.
A betűket a tiramisukrém tetejére fektetjük, és a szíveket a pohár szélén a krémbe állítjuk.

Tipp:

A tiramisut és a csokidíszeket elkészíthetjük már előző nap is.
A Málnás-joghurtos tiramisu receptje 2 adag pohárkrém desszert elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!