Málnás-joghurtos tiramisu
Hozzávalók
150 g fagyasztott málna
2 evőkanál cukor
3 evőkanál málnapálinka
40 g babapiskóta
150 g joghurt
100 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
25 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A málnát kiolvasztjuk, és a kiolvadt lével, a cukorral és a málnapálinkával pürésítjük. A babapiskótát egy kicsit felaprítjuk.
Elkészítés:
A tejszínt és a vanillincukrot egy keverőpohárba öntjük és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 1-2 perc alatt a legmagasabb fokozaton habosra felverjük. A habhoz hozzáadjuk a joghurtot és 1-2 evőkanál málnapépet, majd alaposan elkeverjük.
A babapiskóta darabok felét 2 nagy desszertpohárban elosztjuk, és rácsöpögtetjük a málnapüré felét. A málnás-tejszínes krém felét elosztjuk rajta, majd a maradék babapiskóta darabokat, málnapürét és a málnás-tejszínes krémet is elosztjuk a poharakban. A tiramisut legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagolóanyagon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A tasak egyik kis csücskét levágjuk. Egy darab sütőpapírra a tortabevonóval 4 szívet rajzolunk, és két-két Y, O és U betűt írunk. A díszítést hideg helyre tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Tálalás előtt a díszeket óvatosan késsel leválasztjuk a sütőpapírról.
A betűket a tiramisukrém tetejére fektetjük, és a szíveket a pohár szélén a krémbe állítjuk.
A babapiskóta darabok felét 2 nagy desszertpohárban elosztjuk, és rácsöpögtetjük a málnapüré felét. A málnás-tejszínes krém felét elosztjuk rajta, majd a maradék babapiskóta darabokat, málnapürét és a málnás-tejszínes krémet is elosztjuk a poharakban. A tiramisut legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagolóanyagon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A tasak egyik kis csücskét levágjuk. Egy darab sütőpapírra a tortabevonóval 4 szívet rajzolunk, és két-két Y, O és U betűt írunk. A díszítést hideg helyre tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Tálalás előtt a díszeket óvatosan késsel leválasztjuk a sütőpapírról.
A betűket a tiramisukrém tetejére fektetjük, és a szíveket a pohár szélén a krémbe állítjuk.
Tipp:
A tiramisut és a csokidíszeket elkészíthetjük már előző nap is.
Kedvencnek jelölöm
Málnás-joghurtos tiramisu
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
150 g fagyasztott málna
2 evőkanál cukor
3 evőkanál málnapálinka
40 g babapiskóta
150 g joghurt
100 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A málnát kiolvasztjuk, és a kiolvadt lével, a cukorral és a málnapálinkával pürésítjük. A babapiskótát egy kicsit felaprítjuk.
Elkészítés:
A tejszínt és a vanillincukrot egy keverőpohárba öntjük és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 1-2 perc alatt a legmagasabb fokozaton habosra felverjük. A habhoz hozzáadjuk a joghurtot és 1-2 evőkanál málnapépet, majd alaposan elkeverjük.
A babapiskóta darabok felét 2 nagy desszertpohárban elosztjuk, és rácsöpögtetjük a málnapüré felét. A málnás-tejszínes krém felét elosztjuk rajta, majd a maradék babapiskóta darabokat, málnapürét és a málnás-tejszínes krémet is elosztjuk a poharakban. A tiramisut legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagolóanyagon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A tasak egyik kis csücskét levágjuk. Egy darab sütőpapírra a tortabevonóval 4 szívet rajzolunk, és két-két Y, O és U betűt írunk. A díszítést hideg helyre tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Tálalás előtt a díszeket óvatosan késsel leválasztjuk a sütőpapírról.
A betűket a tiramisukrém tetejére fektetjük, és a szíveket a pohár szélén a krémbe állítjuk.
A babapiskóta darabok felét 2 nagy desszertpohárban elosztjuk, és rácsöpögtetjük a málnapüré felét. A málnás-tejszínes krém felét elosztjuk rajta, majd a maradék babapiskóta darabokat, málnapürét és a málnás-tejszínes krémet is elosztjuk a poharakban. A tiramisut legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagolóanyagon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A tasak egyik kis csücskét levágjuk. Egy darab sütőpapírra a tortabevonóval 4 szívet rajzolunk, és két-két Y, O és U betűt írunk. A díszítést hideg helyre tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Tálalás előtt a díszeket óvatosan késsel leválasztjuk a sütőpapírról.
A betűket a tiramisukrém tetejére fektetjük, és a szíveket a pohár szélén a krémbe állítjuk.
Tipp:
A tiramisut és a csokidíszeket elkészíthetjük már előző nap is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?