Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mamut szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

14 evőkanál kávé
4 dl tej
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
45 dkg porcukor
20 dkg Rama
6 evőkanál búzadara
5 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához:
25 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg porcukrot,a 10 dkg diót, fél cs. sütőport,majd hozzákeverjük 4 tojássárgáját,14 evőkanál lefőzött kávét,végül 5 tojás habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krém:
4 dl tejben 6 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk, majd kihűtjük.
20 dkg Ramát,15 dkg porcukorral,2 cs. vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával habosra keverünk, és a kihűtött búzadarához adjuk.
A tésztát kifordítjuk a tepsiből, így az alja felülre kerül, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krémet.
A tetejét reszelt étcsokival díszítjük!
Mamut szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!