Mamut szelet
Hozzávalók
Hozzávalók:
14 evőkanál kávé
4 dl tej
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
45 dkg porcukor
20 dkg Rama
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
6 evőkanál búzadara
5 db tojás
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához:
25 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg porcukrot,a 10 dkg diót, fél cs. sütőport,majd hozzákeverjük 4 tojássárgáját,14 evőkanál lefőzött kávét,végül 5 tojás habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krém:
4 dl tejben 6 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk, majd kihűtjük.
20 dkg Ramát,15 dkg porcukorral,2 cs. vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával habosra keverünk, és a kihűtött búzadarához adjuk.
A tésztát kifordítjuk a tepsiből, így az alja felülre kerül, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krémet.
A tetejét reszelt étcsokival díszítjük!
25 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg porcukrot,a 10 dkg diót, fél cs. sütőport,majd hozzákeverjük 4 tojássárgáját,14 evőkanál lefőzött kávét,végül 5 tojás habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krém:
4 dl tejben 6 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk, majd kihűtjük.
20 dkg Ramát,15 dkg porcukorral,2 cs. vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával habosra keverünk, és a kihűtött búzadarához adjuk.
A tésztát kifordítjuk a tepsiből, így az alja felülre kerül, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krémet.
A tetejét reszelt étcsokival díszítjük!
Kedvencnek jelölöm
Mamut szelet
Hozzávalók
Hozzávalók:
14 evőkanál kávé
4 dl tej
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
45 dkg porcukor
20 dkg Rama
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
6 evőkanál búzadara
5 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához:
25 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg porcukrot,a 10 dkg diót, fél cs. sütőport,majd hozzákeverjük 4 tojássárgáját,14 evőkanál lefőzött kávét,végül 5 tojás habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krém:
4 dl tejben 6 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk, majd kihűtjük.
20 dkg Ramát,15 dkg porcukorral,2 cs. vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával habosra keverünk, és a kihűtött búzadarához adjuk.
A tésztát kifordítjuk a tepsiből, így az alja felülre kerül, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krémet.
A tetejét reszelt étcsokival díszítjük!
25 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg porcukrot,a 10 dkg diót, fél cs. sütőport,majd hozzákeverjük 4 tojássárgáját,14 evőkanál lefőzött kávét,végül 5 tojás habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krém:
4 dl tejben 6 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk, majd kihűtjük.
20 dkg Ramát,15 dkg porcukorral,2 cs. vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával habosra keverünk, és a kihűtött búzadarához adjuk.
A tésztát kifordítjuk a tepsiből, így az alja felülre kerül, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krémet.
A tetejét reszelt étcsokival díszítjük!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?