
Mamut szelet


Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés
Elkészítés
25 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg porcukrot,a 10 dkg diót, fél cs. sütőport,majd hozzákeverjük 4 tojássárgáját,14 evőkanál lefőzött kávét,végül 5 tojás habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krém:
4 dl tejben 6 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk, majd kihűtjük.
20 dkg Ramát,15 dkg porcukorral,2 cs. vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával habosra keverünk, és a kihűtött búzadarához adjuk.
A tésztát kifordítjuk a tepsiből, így az alja felülre kerül, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krémet.
A tetejét reszelt étcsokival díszítjük!


Mamut szelet
Hozzávalók
Hozzávalók:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
25 dkg liszthez hozzáadunk 30 dkg porcukrot,a 10 dkg diót, fél cs. sütőport,majd hozzákeverjük 4 tojássárgáját,14 evőkanál lefőzött kávét,végül 5 tojás habbá vert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krém:
4 dl tejben 6 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk, majd kihűtjük.
20 dkg Ramát,15 dkg porcukorral,2 cs. vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával habosra keverünk, és a kihűtött búzadarához adjuk.
A tésztát kifordítjuk a tepsiből, így az alja felülre kerül, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krémet.
A tetejét reszelt étcsokival díszítjük!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?