Mandulás-narancskrémes muffin
Hozzávalók
Krémhez:
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés
Félre tesszük kihűlni. Ezalatt a muffin tepsibe berakosgatjuk a papírt, és összeállítjuk a tésztát.
A tojást a cukrokkal habosra keverjük (nem kell géppel, elég csak egy fakanállal). A lisztet, kakaót, sót, szódabikarbónát összekeverjük, átszitáljuk.
Végül az összes alapanyagot hozzákeverjük a tojáshoz.
Egy keveset teszünk a muffin formák aljára, majd kb. 1 bő evőkanálnyi narancskrémet, végül befedjük tésztával, és igyekszünk úgy eligazítani rajta, hogy körbefogja a tölteléket.
Megszórjuk még kandírozott citrushéjjal, és betesszük a forró sütőbe, 160-170°C-on kb.30 perc alatt megsülnek.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Mandulás-narancskrémes muffin
Hozzávalók
Krémhez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Félre tesszük kihűlni. Ezalatt a muffin tepsibe berakosgatjuk a papírt, és összeállítjuk a tésztát.
A tojást a cukrokkal habosra keverjük (nem kell géppel, elég csak egy fakanállal). A lisztet, kakaót, sót, szódabikarbónát összekeverjük, átszitáljuk.
Végül az összes alapanyagot hozzákeverjük a tojáshoz.
Egy keveset teszünk a muffin formák aljára, majd kb. 1 bő evőkanálnyi narancskrémet, végül befedjük tésztával, és igyekszünk úgy eligazítani rajta, hogy körbefogja a tölteléket.
Megszórjuk még kandírozott citrushéjjal, és betesszük a forró sütőbe, 160-170°C-on kb.30 perc alatt megsülnek.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?