Mandulás-vaníliás desszertkrém
Hozzávalók
Pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
40 g cukor
500 ml mandulaital
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Szóráshoz:
kb. 4 csapott evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingba a Creme VEGA-t még melegen belekeverjük. A desszertkrém forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A szeletelt mandulát bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt desszertkrémet átkeverjük, kis desszertes poharakba töltjük, tetejüket megszórjuk a pirított mandulával, és azonnal tálaljuk.
A szeletelt mandulát bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt desszertkrémet átkeverjük, kis desszertes poharakba töltjük, tetejüket megszórjuk a pirított mandulával, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
A desszertkrémet mandulaital helyett kókuszitallal is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Mandulás-vaníliás desszertkrém
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Szóráshoz:
kb. 4 csapott evőkanál szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingba a Creme VEGA-t még melegen belekeverjük. A desszertkrém forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A szeletelt mandulát bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt desszertkrémet átkeverjük, kis desszertes poharakba töltjük, tetejüket megszórjuk a pirított mandulával, és azonnal tálaljuk.
A szeletelt mandulát bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt desszertkrémet átkeverjük, kis desszertes poharakba töltjük, tetejüket megszórjuk a pirított mandulával, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
A desszertkrémet mandulaital helyett kókuszitallal is elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?