
Marcipán hóemberek



Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés.
A marcipánmasszát a porcukorral jól összegyúrjuk, és 20 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengerből levágunk két 4 cm-es, három 2 cm-es és egy 1 cm-es darabot. Egy kb. 5 cm-es vég megmarad.
A lemért marcipándarabokat golyókká formázzuk, és következőképpen állítjuk össze: A két nagy és a két közepes golyóból összeállítjuk a nagy hóembereket, a kicsiből és a harmadik közepesből pedig egy kis hóembert, esetleg dekortollal összeragasztjuk. A marcipán nagy, megmaradt végét elnegyedeljük és ételszínezékkel a csomagoláson található leírás alapján egyenként színezzük (1. ábra).
Díszítés:
Tipp:
Jól záró dobozban a Marcipán hóemberek kb. 2 hétig tárolhatók.




Marcipán hóemberek
Hozzávalók
kb. 3 darab elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés.
A marcipánmasszát a porcukorral jól összegyúrjuk, és 20 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengerből levágunk két 4 cm-es, három 2 cm-es és egy 1 cm-es darabot. Egy kb. 5 cm-es vég megmarad.
A lemért marcipándarabokat golyókká formázzuk, és következőképpen állítjuk össze: A két nagy és a két közepes golyóból összeállítjuk a nagy hóembereket, a kicsiből és a harmadik közepesből pedig egy kis hóembert, esetleg dekortollal összeragasztjuk. A marcipán nagy, megmaradt végét elnegyedeljük és ételszínezékkel a csomagoláson található leírás alapján egyenként színezzük (1. ábra).
Díszítés:
Tipp:
Jól záró dobozban a Marcipán hóemberek kb. 2 hétig tárolhatók.



Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?