Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipán hóemberek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 3 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab elkészítéséhez

50 g porcukor
piros ételszínezék
sárga ételszínezék
zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés.

A Marcipán hóemberek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A marcipánmasszát a porcukorral jól összegyúrjuk, és 20 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengerből levágunk két 4 cm-es, három 2 cm-es és egy 1 cm-es darabot. Egy kb. 5 cm-es vég megmarad.

A lemért marcipándarabokat golyókká formázzuk, és következőképpen állítjuk össze: A két nagy és a két közepes golyóból összeállítjuk a nagy hóembereket, a kicsiből és a harmadik közepesből pedig egy kis hóembert, esetleg dekortollal összeragasztjuk. A marcipán nagy, megmaradt végét elnegyedeljük és ételszínezékkel a csomagoláson található leírás alapján egyenként színezzük (1. ábra).

Díszítés:

A Marcipán hóemberek cilinderének elkészítéséhez a piros marcipánból rövid hengert formázunk. Kb. ½ cm-t levágunk, és lapos tallérrá formázzuk. A maradék hengert a tallér közepére helyezzük (2. ábra). A kész cilindert alul egy kicsit benyomjuk, és ha szükséges, dekortollal a fejre ragasztjuk. A szemeket csokoládés dekortollal megrajzoljuk. Kis sapkának a rózsaszínűre színezett marcipánból kis tallért formázunk, és egy kis golyót felteszünk a sapka bojtjának. Fülmelegítőnek a zöldre színezett marcipánból 2 kis golyót összelapítunk, illetve egy kb. 3 cm hosszú hengert formázunk, ennek a végeihez dekortollal ragasztjuk a kis tallérokat, majd a kicsi hóember fejére helyezzük. Az orroknak narancssárgára színezett marcipánból 3 kis kúpot formázunk, és a fej közepére nyomjuk. Mintázó fával a szájakat benyomkodjuk, és a szemeket csokoládés dekortollal megrajzoljuk. A sálaknak a színezett marcipánmaradékokat felvágott mélyhűtőtasak között kinyújtjuk, és kb. 11 cm hosszú csíkokra vágjuk vagy egy hosszú vékony hengert laposra nyomkodunk. Ezeket egyenként a nyak köré tekerjük.

Tipp:

A Marcipán hóemberek egyéb cukrászati dekortermékekkel is kreatívan díszíthetők.
Jól záró dobozban a Marcipán hóemberek kb. 2 hétig tárolhatók.
Marcipán hóemberek Marcipán hóemberek Marcipán hóemberek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!